Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Veelgestelde vragen 


Solliciteren

Solliciteren is mogelijk via deze website. Zoek een functie die bij je past en klik op de ‘solliciteer’ button. Verzend je cv en motivatie aan de hand van het sollicitatieformulier.

Ja, alle vacatures op de website zijn nog beschikbaar. Wij ontvangen graag je sollicitatie!

Je ontvangt per e-mail direct een automatische ontvangstbevestiging wanneer je het sollicitatieformulier hebt ingevuld. Vervolgens gaan wij je sollicitatie bekijken. Je ontvangt van ons binnen twee weken een reactie. Heb je een aanvraag gedaan voor een praktijkopleiding of een stage- of afstudeerplek? Dan hoor je binnen vier weken van ons.

Onze recruiters bekijken jouw open sollicitatie en kijken of er op dit moment een passende vacature voor jou is. We zullen vervolgens telefonisch of per mail contact met jou opnemen. We streven ernaar om jouw binnen twee weken van een reactie te voorzien.

Bij het indienen van een sollicitatie geef je akkoord dat VDL jouw gegevens voor een jaar mag bewaren. Na een jaar ontvang je een e-mail van ons met de vraag of je gegevens bewaard mogen blijven in onze database. Indien je hier geen akkoord voor geeft, dan worden je gegevens automatisch verwijderd. Wil je jouw gegevens binnen 12 maanden laten verwijderen uit de database? Neem dan contact op met onze afdeling recruitment.

Ja, ook zonder technische achtergrond zijn er stage- en carrièremogelijkheden bij VDL. Bij elke vacature staan de vereisten voor de desbetreffende functie. Voor de meeste staf functies is technische kennis niet noodzakelijk. Affiniteit met techniek is natuurlijk wel gewenst.

Ja, ook voor een bijbaan of vakantiewerk ben je bij VDL welkom. In ons vacatureoverzicht kun je selecteren op 'bijbaan'. Indien er geen passende vacature tussenstaat, dan kun je altijd een open sollicitatie insturen of contact opnemen met onze afdeling recruitment.

Voor meer informatie of vragen kun je terecht bij onze recruitment afdeling. Je bereikt ze via 040-2925066 of via recruitment@vdl.nl


Werken bij VDL

VDL heeft veel mogelijkheden als jij de ambitie hebt om door te groeien. Dit kan binnen het VDL-bedrijf zijn waar je nu werkzaam bent, of bij een van de vele andere VDL-bedrijven. 

Jazeker. Wij vinden het belangrijk dat jij je kunt ontwikkelen tijdens jouw loopbaan. Samen kijken we graag hoe jij je verder kunt ontwikkelen en wat je hiervoor nodig hebt.

Als VDL-collega’s zien we elkaar niet alleen graag tijdens werkuren, maar ook daarbuiten! Er zijn dan ook regelmatig activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Zo verzorgt de personeelsvereniging van jouw bedrijf regelmatig gezellige uitjes. Daarnaast organiseert VDL Groep ook overkoepelende (sportieve) activiteiten, waarbij je collega’s van andere VDL-bedrijven kunt ontmoeten. Zo organiseren we twee keer per jaar een gezamenlijk voetbaltoernooi, een tennistoernooi en kun je mee op motorweekend. Speciaal voor VDL medewerkers tot 35 jaar (YVE) worden er netwerkevenementen georganiseerd. Dit varieert van leerzame evenementen zoals rondleidingen en workshops tot de meer informele activiteiten zoals business games of vrijdagmiddagborrels. Last but not least, organiseren we een fenomenaal personeelsfeest voor duizenden collega’s met verschillende zalen en de grootste Nederlandse artiesten.

Echte VDL’ers zijn enthousiast, gemotiveerd en betrokken bij het bedrijf en VDL Groep. Ze weten van aanpakken en voelen zich thuis binnen de informele, open, no-nonsense cultuur. Er is weinig hiërarchie en de lijnen zijn kort, zoals dit past bij een familiebedrijf. Onze medewerkers, een mix tussen gedreven starters en ervaren vakmensen, zijn trots in combinatie met gepaste bescheidenheid. 


Stage & Opleiding

Wij hebben jaarlijks meer dan 100 stage- en afstudeerplekken beschikbaar op MBO-, HBO- en WO-niveau. Op deze pagina vind je meer informatie over stages en afstuderen.   

Ja, dat kan. VDL Groep heeft meerdere vestigingen in het buitenland, binnen Europa maar ook in de Verenigde Staten en Azië. Wil je graag in het buitenland stage lopen of een afstudeeropdracht uitvoeren bij een buitenlandse vestiging? Neem dan rechtstreeks contact op met het desbetreffende VDL-bedrijf.

Ja. De vergoeding is afhankelijk van je leeftijd, opleiding en de duur van de periode waarin je bij ons stage loopt. 

Dat kan zeker. Wij bieden diverse MBO- en HBO-praktijkopleidingen aan binnen uiteenlopende vakgebieden. Gedurende je opleiding kom je in dienst bij één van onze erkende leerwerkbedrijven en worden je opleidingskosten betaald. Daarnaast is het mogelijk om een speciale VDL-opleiding te volgen die je op MBO niveau 2 of 3 klaarstoomt voor een vaste baan bij VDL.

Top