Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Veelgestelde vragen 

Hoe kan ik bij VDL solliciteren? 

Solliciteren is mogelijk via deze website. Zoek een functie die bij je past en klik op de ‘solliciteer’ button. Verzend je cv en motivatie aan de hand van het sollicitatieformulier.

Wanneer kan ik een reactie verwachten op mijn sollicitatie? 

Je ontvangt per e-mail direct een automatische ontvangstbevestiging wanneer je het sollicitatieformulier hebt ingevuld. Vervolgens gaan wij je sollicitatie bekijken. Je ontvangt van ons binnen twee weken een reactie. Heb je een aanvraag gedaan voor een praktijkopleiding of een stage- of afstudeerplek? Dan hoor je binnen vier weken van ons.

Ik zie geen passende vacature. Wat nu?

Jammer dat er op dit moment geen vacature tussen staat die aansluit bij jouw profiel. Je kunt je het beste aanmelden voor onze JobAlert. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste vacatures bij VDL die voor jou relevant zijn. Natuurlijk kun je ook je cv achterlaten via het open sollicitatieformulier. Je gegevens worden dan een jaar lang opgeslagen in onze cv database. Wanneer er een geschikte vacature voor je is, zullen onze recruiters contact met je opnemen. 

Ik heb geen technische achtergrond. Zijn er toch mogelijkheden bij VDL?

Dat is afhankelijk van de functie waarin je geïnteresseerd bent. Bij elke vacature staan de vereisten voor de desbetreffende functie. Voor de meeste staf functies is technische kennis niet noodzakelijk. Affiniteit met techniek is natuurlijk wel gewenst.

Stage & Opleiding

Zijn er stage- en afstudeermogelijkheden bij VDL? 

Wij hebben jaarlijks meer dan 100 stage- en afstudeerplekken beschikbaar op MBO-, HBO- en WO-niveau. Het actuele aanbod bekijk je hier. Eerst wat meer algemene informatie? Kijk dan even bij Stages en afstuderen.   

Kan ik bij VDL ook in het buitenland stage lopen of afstuderen?       

Ja. VDL Groep heeft meerdere vestigingen in het buitenland, binnen Europa maar ook in de Verenigde Staten en Azië. Wil je graag in het buitenland stage lopen of een afstudeeropdracht uitvoeren bij een buitenlandse vestiging, geef dit dan aan in het stage & afstuderen sollicitatieformulier. Voor vragen kun je contact opnemen met een van onze recruiters via recruitment@vdl.nl of telefonisch via +31 (0)40 292 50 66.

Krijg ik bij VDL een stagevergoeding? 

Ja. De vergoeding is afhankelijk van de opleiding die je volgt en de duur van de periode waarin je bij ons stage loopt. 

Kan ik bij VDL een praktijkopleiding volgen?

Dat kan zeker. Wij bieden diverse MBO- en HBO-praktijkopleidingen aan binnen uiteenlopende vakgebieden. Gedurende je opleiding kom je in dienst bij één van onze erkende leerbedrijven en worden je opleidingskosten betaald. Daarnaast is het mogelijk om een speciale VDL-opleiding te volgen die je op MBO niveau 2 of 3 klaarstoomt voor een vaste baan bij VDL.

Hoe kan ik persoonlijk in contact komen met medewerkers van VDL? 

Er zijn meerdere mogelijkheden om kennis met ons te maken. In onze evenementenkalender kun je zien waar je ons persoonlijk kunt ontmoeten.

 

Werken bij VDL

Kan ik binnen mijn functie opleidingen volgen en/ of doorgroeien naar andere functies?

Wij zijn groot voorstander van ‘on-the-job learning’. Oftewel: leren door te doen! Een praktische aanpak, daar houden we van. Mocht je toch behoefte hebben aan een extra opleiding of cursus om je werk nóg beter uit te kunnen voeren, dan kunnen we uiteraard samen de mogelijkheden bekijken. Ook helpen we je graag wanneer je wil doorgroeien naar een andere functie, of als je bij een ander VDL-bedrijf aan de slag wil.

Organiseert VDL ook activiteiten buiten werktijd?

Als VDL-collega’s zien we elkaar niet alleen graag tijdens werkuren, maar ook daarbuiten! Er zijn dan ook regelmatig activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Zo verzorgt de personeelsvereniging van jouw bedrijf regelmatig gezellige uitjes. Daarnaast organiseert VDL Groep ook overkoepelende (sportieve) activiteiten, waarbij je collega’s van andere VDL-bedrijven kunt ontmoeten. Zo organiseren we twee keer per jaar een gezamenlijk voetbaltoernooi, een tennistoernooi en kun je mee op motorweekend. Speciaal voor young professionals (tot 35 jaar) worden er Young VDL Employee (YVE) evenementen georganiseerd. Dit varieert van leerzame evenementen zoals rondleidingen en workshops tot de meer informele activiteiten zoals business games of vrijdagmiddagborrels.

Last but not least, organiseren we een fenomenaal personeelsfeest voor duizenden collega’s met verschillende zalen en de grootste Nederlandse artiesten.

Hoe is de werksfeer bij VDL?

Echte VDL’ers zijn enthousiast, gemotiveerd en betrokken hij het bedrijf en VDL Groep. Ze weten van aanpakken en voelen zich thuis binnen de informele, open, no-nonsense cultuur. Er is weinig hiërarchie en de lijnen zijn kort, zoals dit past bij een familiebedrijf. Onze medewerkers, een mix tussen gedreven starters en ervaren vakmensen, zijn trots in combinatie met gepaste bescheidenheid. 

Ik heb een open sollicitatie gestuurd. Wat gebeurt er met mijn gegevens?

Je gegevens worden voor een periode van een jaar opgeslagen in onze cv database. Wanneer er in de tussentijd een geschikte vacature voor je is, zullen onze recruiters contact met je opnemen. Een jaar later ontvang je een e-mail met de vraag of jouw gegevens in de database bewaard moeten blijven. Ze worden dan ofwel verwijderd, ofwel bewaard. In het laatste geval ontvang je na een jaar opnieuw deze vraag. Wil je jouw gegevens binnen 12 maanden laten verwijderen uit de database? Neem dan contact op met VDL Recruitment via recruitment@vdl.nl of  telefonisch via 040 – 292 50 66.

Top