Sollicitatieprocedure

In enkele stappen naar een baan bij VDL! Welke stappen dat zijn lees je hieronder.

 

Stap 1     Solliciteren

Solliciteren bij VDL is mogelijk via deze website. Zoek de vacature die bij je past en klik op de button ‘solliciteer’. Via het sollicitatieformulier verzend je je cv en motivatie. Overtuig ons waarom jij de juiste kandidaat bent voor de functie.


Stap 2     Beoordeling sollicitaties

Tijdens deze stap gaan wij je sollicitatie zorgvuldig bekijken. Binnen twee weken nemen wij contact met je op. Als we enthousiast zijn geworden van je ingestuurde sollicitatie, nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek.

 

Kom je op dat moment niet in aanmerking voor de functie?

Schrijf je dan in voor onze JobAlert. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste vacatures bij VDL die voor jou interessant zijn. Je gegevens blijven ook een jaar beschikbaar in de cv database voor onze recruiters, die contact met je opnemen als ze een passende vacature hebben.

 

Stap 3     Persoonlijke kennismaking

Tijdens de kennismaking proberen we een goede indruk te krijgen van jou als persoon en van je capaciteiten. We kijken of er een klik is tussen ons en of je bij ons past. Ben jij de nieuwe collega die we zoeken? Natuurlijk is dit tweerichtingsverkeer en dus geldt het andersom ook voor jou. Zie jij jezelf rondlopen bij VDL en zou je het leuk vinden om met ons samen te werken? Past de functie bij wat je zoekt? Je krijgt dan ook de gelegenheid om ons vragen te stellen over de functie en over hoe het is om bij VDL te werken.


Stap 4     Vervolggesprek

Indien we positief terugkijken op onze eerste ontmoeting, vragen we je nog een keer terug te komen voor een vervolggesprek. Tijdens dit tweede gesprek zullen we dieper ingaan op de inhoud van de functie. Wat verwachten we precies van jou? Komt dit overeen met jouw verwachtingen over de baan? Ben jij daadwerkelijk de geschikte persoon voor de functie?

 

Stap 5     Contractvoorstel

Als we beiden ook na de tweede ontmoeting nog net zo enthousiast zijn, doen we je graag een aanbod om bij ons te komen werken. In dit aanbod worden de arbeidsvoorwaarden uiteengezet en wordt een passend salaris geboden. Ga je akkoord met ons contractvoorstel? Dan kunnen we je na ondertekening officieel onze collega noemen. Welkom bij VDL! 

 

De aangegeven reactietijden gelden uitsluitend als richtlijn. Wanneer wij veel sollicitaties binnenkrijgen, kan het zijn dat het iets langer duurt voor je een reactie van ons ontvangt.

 

Bovenstaande sollicitatieprocedure moet door iedereen worden doorlopen. De procedure kan afwijken per VDL-bedrijf. 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.