Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Cyriel Grooten

VDL Konings

" Je merkt hier sneller de impact van een besluit "

Cyriel Grooten - VDL Konings

Cyriel Grooten heeft na zijn afstuderen (hbo-werktuigbouwkunde) één jaar gewerkt als manufacturing engineer bij een machinebouwer. Vervolgens is hij aan de slag gegaan bij een Belgische landbouwmachinefabrikant. Initieel als constructeur, later ook als werkvoorbereider en chef werkplaats. Toe aan een nieuwe uitdaging kwam hij in dienst bij VDL Nedcar waar hij startte met de lancering van de nieuwe MINI en verder doorstroomde. Na vijf jaar kwam Cyriel in dienst bij VDL Konings waar hij al verschillende functies heeft bekleed. Een mooi voorbeeld van interne doorstroming in zowel de diepte als de breedte.

Waarom VDL Nedcar?
“Na vier jaar in België gewerkt te hebben, kon ik bij VDL Nedcar starten als Proces Engineer voor de assemblagehal. Dat sprak me erg aan, want in deze functie kon ik mijn rol breed uitoefenen. Ik mocht zowel projectmatig werken, als aansturen en coördineren en was minder uitvoerend bezig. Zo heb ik, samen met een team, de processen opgezet en gestroomlijnd rond het eerste, tweede en derde MINI-model en de BMW X1. Wat me zeker aansprak, was dat ik, samen met een team, alle benodigde gereedschappen en machines mocht organiseren. Na anderhalf jaar kreeg ik een vaste functie als Senior Proces Engineer. In deze rol kon ik mijn vak nog breder uitoefenen. Zo mocht ik meer collega’s aansturen en assisteerde ik mijn afdelingshoofd. Ook kreeg ik de technische verantwoordelijkheid over een nieuw project binnen VDL Nedcar.”

En wat hield dat nieuwe project in?
“Ik mocht samen met een collega een projectteam opzetten voor het organiseren, begeleiden en assembleren van prototype auto’s, die gebouwd worden tussen de serie auto’s. Prototypes hebben fysiek andere onderdelen vanuit een vroeg ontwikkelingsstadium. Deze worden gebruikt als test- en beproevingsauto’s.”

En daarna ben je overgestapt naar VDL Konings?
“Dat klopt deels. Ik werd via via benaderd met de opmerking dat VDL Konings een projectmanager zocht. Hierna nam VDL Konings rechtstreeks contact met mij op. Ik kende het bedrijf al, want VDL Konings is een leverancier van VDL Nedcar. Ik heb er even over nagedacht en daarna was het in twee weken geregeld. Voordat ik in een detacheer-constructie vanuit VDL Nedcar bij VDL Konings startte, had ik een soort van overgangsfase waarin ik twee à drie dagen bij VDL Nedcar werkte en de rest van de week bij VDL Konings. Zo kon ik langzaam wennen en zaken overdragen. Dat is natuurlijk een voordeel van interne doorstroming.”

Niet alleen heb je een verandering van VDL-bedrijf meegemaakt, inmiddels ben je ook van functie veranderd bij VDL Konings?
“Ja, sinds 1 oktober 2019 ben ik echt in dienst bij VDL Konings als Manager Engineering. Ik stuur een groep engineers en projectmanagers aan, maak deel uit van het managementteam en ben betrokken bij activiteiten op het gebied van verkoop. Sinds 1 januari van dit jaar heb ik ook de afdeling Werkvoorbereiding onder mijn hoede. In deze functie ligt de nadruk op het zo efficiënt en effectief mogelijk inzetten van de beschikbare middelen en kennis.
De focus binnen VDL Konings verschuift meer naar turnkeyprojecten en mede daarvoor breiden we onze elektro- en mechatronica tak uit. Ons team bestaat inmiddels uit ongeveer 20 medewerkers inclusief enkele afstudeerders.”

En hoe bevalt het bij VDL Konings?
“Goed! Ik heb bewust de keuze gemaakt om in een midden-klein bedrijf te gaan werken. Zo kan ik mijn functie in de breedte uitoefenen. In een groot bedrijf zie je toch dat je vaak veel hetzelfde soort werk blijft doen en je vooral de diepte ingaat. Omdat we bij VDL Konings korte lijntjes en een platte structuur hebben, kunnen we snel schakelen. Daarnaast merk je hier sneller de impact van een besluit, of van een bepaalde keuze. En wat ik erg belangrijk vind, is dat iedereen erg betrokken is bij het wel en wee van de organisatie.”

Had je dit carrièrepad voor ogen?
“Ik wil graag collega’s meenemen in mijn ervaring en hen stimuleren goed werk te verrichten en zichzelf te ontwikkelen. Een mensgerichte aanpak dus. Daar ben ik echt in gegroeid. Mede door de support die ik heb gekregen vanuit mijn leidinggevenden en mijn gezin. Daarnaast vind ik het fijn om processen te stroomlijnen en waar nodig te verbeteren. Het mooie is dat ik vroeger al zei dat ik dit werk wilde doen: mensen op de juiste plek krijgen en processen op orde brengen. Dus ik zit op de juiste plek.” 
 

Top