Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Marcel Verheyden

VDL Konings

" We zijn aardig groeiende en dit geeft een bepaalde boost om verder te gaan en een extra impuls te geven "

Marcel Verheyden - VDL Konings

Na het afronden van de Lagere Technische School, de Middelbare Technische School en de Hogere Technische School is Marcel Verheyden (52) al bijna 20 jaar met veel plezier werkzaam bij VDL Konings als kwaliteitsmanager. Graag willen we van hem weten hoe het hem bevalt bij VDL Konings en wat zijn functie daar precies inhoudt.

Hoe ben je bij VDL Konings terechtgekomen?
“Naar aanleiding van een open dag ben ik bij VDL Konings terechtgekomen. Ik woonde in de buurt en ben daar toen heengegaan. Die open dag heeft mij getriggerd om te solliciteren. Ik was tekenaar/constructeur bij een ander bedrijf en daar was het niet zo georganiseerd als hier. Bij VDL Konings was ik gecharmeerd van de werkmethode,  de producten zagen er interessant uit en er was een groter engineering team. We zien wel wat er uitkomt, dacht ik! Nu zijn we inmiddels bijna 20 jaar verder.”

Hoe is het team georganiseerd?
“Ons team is op dit moment groeiende. Aanvankelijk was ik alleen verantwoordelijk voor de kwaliteitsafdeling. Vanuit de afdeling engineering ben ik doorgestroomd van de functies tekenaar/constructeur/projectleider naar kwaliteitsmanager. Samen zijn we nu het hele kwaliteitsteam aan het opzetten. Zo hebben we een meettechnicus die met behulp van onze 3D-meetbank  producten controleert en hebben we twee collega’s die zich bezighouden met controles, afkeuren en proces verbeteringen. We willen het team verder uitbreiden in verband met meer controles. Nog meer de productie en kwaliteit in hand hebben. Daarom ben ik nu op zoek naar iemand die zowel inkomende goederen kan controleren, tussentijdse productiestappen controleert als vrijgaven kan uitvoeren aan de hand van eindcontroles  op producten en geassembleerde modules.”

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden?
“Ik ben overkoepelend verantwoordelijk, kijk of er verbanden zijn en of processen in de handboeken aangepast dienen te worden. Wat kunnen we hiervan leren? Daarnaast ben ik bezig met interne audits (dit betekent controleren hoe staan we ervoor?) en externe audits (vanuit de klanten en onze certificaten.) Met name onze certificaten voor de medische norm en de las-technische normen zijn erg streng, het is belangrijk dat wij daar elk jaar aan voldoen. Verder hou ik me bezig met werkzaamheden aangaande Arbo en Milieu. ”

Wat vind je het allerleukste aan je werk?
“VDL Konings is een heel veelzijdig bedrijf met grote variatie in producten. Je bent niet met één product bezig, er is geen standaardproductielijn, maar je houdt je bezig met meerdere producten. VDL Konings is een echte ‘oldskool’ machinefabriek. We maken losse onderdelen voor productielijnen of bouwen complete Turn key productielijnen. Dat kan in Nederland zijn of in het Buitenland zijn. Daarnaast maken we grotere lasdelen, doen aan groot verspaningswerk en maken en assembleren onderdelen en modules voor bijvoorbeeld Defensie of de medische sector. Erg afwisselend dus.”

Hoe is de sfeer?
“We zijn aardig groeiende en dit geeft een bepaalde boost om verder te gaan en een extra impuls te geven.  Iedereen is zeer betrokken bij alle zaken mensen zijn coulant,  iedereen denkt met elkaar mee. De groei geeft ook zijn uitdagingen, maar dat hoort er allemaal bij.”

Wat is je favoriete project?
“Ik heb eigenlijk meerdere favoriete projecten. Wat ik erg interessant vond was het mee ontwikkelen van medische producten zoals patiëntentafels en Bucky tafels, maar ook het realiseren van een graszodelegmachine. De laatste jaren ligt de nadruk met namen bij het vanuit kwaliteit kijken naar de (medische) klanten die we hebben.  Dus vanaf het begin het hele proces opzetten. Er zitten heel veel stappen in die doorlopen moeten worden.”

Wil jij nu ook werken bij VDL? We zoeken bij VDL Konings op de afdeling kwaliteit nog een kwaliteitsmedewerker. Dus kun je tekening lezen, heb jij kennis van vorm- en plaatstoleranties en mogelijk ook van verspaningsprocessen, ben je een echte teamplayer en oplossingsgericht? Solliciteer dan nu! Klik hier om de vacature te bekijken.

Top