Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Hersluitbare zakjes door de UVA Zipsealer

VDL PMB-UVA is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie, verkoop en service voor de tabaks- en verpakkingsindustrie. Als software engineer bij VDL PMB-UVA werk je binnen een team van engineers aan de ontwikkeling en het onderhoud van software voor machines die we ontwikkelen en produceren. We maken verticale vorm-, vul- en sluitmachines (VVVS) die zakken maken voor onder andere de levensmiddelen-, dierenvoeding- en wasmiddelenbranche en daarnaast machines voor het produceren en verpakken van sigaren.

De uitdaging voor de software engineer zit hem in het ontwikkelen van snelle software codes waarmee de machines maximale output realiseren. Je test deze software zelf binnen onze fabriek, en ziet dus direct het resultaat. Een door VDL PMB-UVA ontwikkelde optie op een VVVS machine is de UVA Zipsealer die een zip op de folie sealt waardoor het zakje hersluitbaar wordt.

Specificaties van het project:

PLC: Rockwell CompactLogix en Siemens Simotion D
HMI: Rockwell Panelview en  Siemens TP1200 Comfort
Machine: Lima met UVA Zipsealer voorzien van Rockwell of Siemens hardware
Software: Rockwell Studio 5000 en FactoryTalk of Simotion Scout in TIA Portal
PLC gebruikte programeer taal: Structured text

Extra toe te voegen aan de Lima:
2 servo regelaars met motoren
Frequentieregelaar met motor
Extra Festo CPX terminal met IO

                    Film van verpakkingsmachine  VVVS                 Bekijk hier een korte impressie van de organisatie 
 

  


Rol van de software engineer bij VDL PMB-UVA:

Als software engineer werk je nauw samen met collega’s van afdeling engineering. Daarnaast ben je aanspreekspersoon voor afdeling verkoop over wat technisch haalbaar is voor lopende en toekomstige projecten. Ook heb je nauw contact met service engineers en collega’s van de montage afdeling. 

Je bent technisch verantwoordelijk voor het maken van de HMI- en PLC-software. Het komt voor dat een nieuwe optie niet volledig in de fabriek in Eindhoven getest kan worden en dat het goed testen van de gemaakte software in een productieomgeving op locatie bij de klant ergens ter wereld wordt gedaan.

Je bent het aanspreekpunt op het gebied van industriële automatisering. Je bent betrokken bij het kiezen van de juiste hardware. Voor de UVA Zipsealer moeten bijvoorbeeld de juiste drives en motoren bepaald worden. Daarna maak je in overleg met de mechanisch engineer een software beschrijving. Gedurende de software ontwerpfase is er veel aandacht voor functioneel en modulair denken. Na de bouwfase van de machine komt de software testfase waarin de servo’s getuned moeten worden en de rest van de software getest. In deze fase van het project ben je nauw betrokken bij het testen van de UVA Zipsealer in combinatie met de rest van de VVVS machine samen met een eindmonteur en de rest van het ontwikkelteam.

Top