Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Geautomatiseerde productielijn voor BMW

Iedere 30 tot 60 seconden komt er een auto uit de productielijn bij BMW. Hierbij komt kennis van verschillende systemen om de hoek kijken, zoals transportsystemen, buffersystemen, verbindingstechnieken, veiligheidscomponenten en zelf ontworpen werktuigen. De complete besturing van de lijn wordt door VDL Steelweld ontworpen en ontwikkeld tijdens de engineeringsfase. Aan het einde van de engineeringsfase wordt de complete lijn virtueel in bedrijf genomen, ook wel 'virtual commissioning' genoemd. Hierdoor zijn we in staat om de tijd voor inbedrijfname bij de klant sterk te reduceren. 

Specificaties van het project: 

Customer: BMW
Commodity: Bodyshop Underbody & Motor Compartment

Robots: 350 pcs. Kuka KRC4, SafeOperation
PLC: 26 pcs. Siemens 1518F
HMI: Siemens TP1900 Comfort
HMI Software: Simatic WinCC Professional / SiVArc

Software: TIA Portal v14
Servo Drives: 40 pcs. SEW Movidrive
Network: Profinet, Profisafe
Network Nodes: 4500+
I/O Systemen: Murr, Festo
Safety components: Sick, Euchner, Murr

Rol van Project Engineer Software:
Als project engineer software PLC bij VDL Steelweld ben je technisch verantwoordelijk voor het gebied van PLC-besturing van industriële robotgestuurde productielijnen in de automobielindustrie. Dit geldt voor zowel de engineering als het inbedrijfstellen op locatie bij de klant. Je bent het aanspreekpunt op het gebied van industriële automatisering. Je rol begint met het opstellen van een functionele beschrijving voor onder andere het aansturen van de productie lijn en veiligheid. Gedurende de software ontwerpfase is er veel aandacht voor functioneel en modulair denken. De rol benadrukt de aansturing en opvolging van PLC-programmeurs en/of onder leveranciers. Hierbij is er voldoende ruimte om je kennis actueel te houden door zelf te programmeren en verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van virtual commissioning en industrie 4.0.

Jouw uitdagingen als Project Engineer Software:
* Verder ontwikkelen van de virtuele inbedrijfname / virtual commissioning
* Verder ontwikkelen van personenveiligheid
* Ontwikkelen van automatische cyclustijd analyse software
* Ontwikkelen van storingsanalyse software
* Ontwikkelen van slim energieverbruik

VDL Steelweld
Heb jij een passie voor techniek en interesse in een baan in de auto-industrie? Heb jij je altijd al afgevraagd hoe een auto gemaakt wordt en hoeveel robots hiervoor nodig zijn? Dan zijn we op zoek naar jou! VDL Steelweld is een vooraanstaand leverancier van o.a. Jaguar, Land Rover, Ford, Volvo en BMW. Wij leveren hen gerobotiseerde productieautomatiseringssystemen die we bedacht en ontwikkeld hebben om zo efficiënt mogelijk auto’s in elkaar te zetten. Bij VDL Steelweld werk je in een hightech dynamisch bedrijf met een internationaal karakter. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda. Daarnaast zijn er ook vestigingen in Duitsland, Engeland, Zweden, Roemenië, China, India en Amerika. Niet alleen worden de productielijnen van bekende automerken bij ons uitgedacht en op locatie geïnstalleerd, maar we ontwikkelen en assembleren ook special products zoals Automatisch Geleide Voertuigen (AGV’s), havenwagens die rijden zonder bestuurder, en de reuzenradcapsules voor het New York Wheel. Wij bieden jou dan ook uitdagingen op allerlei niveaus, waarbij je te maken krijgt met een breed scala aan handlings-, assemblage- en verbindingstechnieken voor uiteenlopende industriële toepassingen.

Top