Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Grootste vloot elektrische bussen in Europa

Bij VDL Enabling Transport Solutions (VDL ETS) zijn we druk bezig met het ontwerpen en implementeren van elektrische bussen. Hierbij kun je denken aan het produceren en implementeren van batterijen, aandrijflijnen, auxiliaries, laadsystemen, dashboards, klimaatsystemen, connectivity en HV-componenten. Het eerste prototype is gebouwd op basis van een bestaande dieselbus van VDL Bus & Coach, die vervolgens is gemodificeerd naar een e-mobility voertuig met volledige systeemintegratie naar een functioneel prototype. Deze bus dient als basis voor de beproevingsactiviteiten van wat uiteindelijk het Connexxion Eindhoven voertuig is geworden. Daarvoor ontving VDL een order voor 43 elektrische bussen voor de regio Brainport Eindhoven. Deze elektrische bussen zijn eind 2016 in gebruik genomen. Hiermee leverde VDL de grootste elektrische vloot openbaarvervoerbussen in Europa tot dan toe. Inmiddels zijn deze bussen verder geëvolueerd naar de 100 voertuigen die in de regio Amsterdam (rondom Schiphol, concessie Amstelland-Meerlanden) zijn gaan rijden vanaf 1 april 2018.

 Specificaties van het project 
Klant: Connexxion 
Software: Codesys, LogiCAD, CGI Studio, Mathlab/Simulink, Javascript

Rol van de software engineer 
De software engineers hebben gezorgd voor de volledige systeemintegratie van de voertuigcomponenten in de voertuigcontroller (aandrijflijn, laadfunctionaliteit, batterijmanagementsysteem), klimaat-, deur- en andere body-functionaliteiten zijn geïntegreerd in de bodycontroller. Daarnaast heeft implementatie van Vehicle-to-cloud connectivity plaatsgevonden op basis van de connectivity hard- en software (inclusief browser-based user interface voor fleetmanagement) en implementatie van een vrij programmeerbaar instrumentencluster op basis van een VDL user interface design.

Jouw uitdagingen voor de toekomst als software engineer
VDL Enabling Transport Solutions werkt binnen verschillende (EU) projecten aan innovatieve oplossingen voor de elektrische stadsbus waar jij als software engineer aan mee kunt werken. Binnen deze projecten werkt VDL ETS samen met vele hoogwaardige internationale partners. Lees meer over deze projecten.

VDL Enabling Transport Solutions
Wil jij meewerken aan de technologie van de toekomst? Denk jij graag out-of-the-box? En kun jij verbindingen maken tussen mechanische oplossingen, productie en testomgevingen? Bij VDL ETS werken we met zo’n 40 collega’s aan de ontwikkeling van nieuwe innovatieve transportoplossingen. We onderzoeken, ontwikkelen en testen nieuwe mogelijkheden voor met name transport gerelateerde activiteiten van VDL-bedrijven. Of dat nu gaat over elektrisch rijden (e-mobility), autonoom rijden, energieopslag, batterijtechnologie, laadinfrastructuur of geleidings- en navigatietechnologie. Vind je deze onderwerpen interessant? Dan ben je bij VDL ETS aan het juiste adres. We bieden je een dynamische werkomgeving met uitdagende probleemstellingen op het gebied van elektronica, mechanica, mechatronica en informatica. Je werkt samen in multidisciplinaire teams, waarin veel ruimte is voor ondernemerschap. Binnen je functie krijg je alle kansen om jouw resultaatgerichte aanpak te tonen door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid die je krijgt. Ga jij met ons de uitdaging aan?

Top