Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Francis van der Wey

VDL Wientjes Roden

" Het was heel fijn om te horen dat ze ook vertrouwen in mij hadden en dat ik het mocht gaan proberen "

Francis van der Wey - VDL Wientjes Roden

Ooit begon Francis van der Wey (37) op de inkoopafdeling bij VDL Bus Heerenveen. Na ook een paar maanden op de aftersales afdeling voor de openbaarvervoersbussen werd ze gedetacheerd naar VDL Wientjes Roden. Hier begon ze weer op de inkoopafdeling en groeide ze uiteindelijk door naar haar huidige functie, bedrijfsleider.

Hoe ben je bij VDL terechtgekomen?
“Na mijn opleiding Agrarische bedrijfskunde kwam ik bij VDL Bus Heerenveen terecht. Omdat ik de specialisatie financieel & logistiek had gekozen op school was de inkoopafdeling voor mij een logische stap. Toen werd ik gedetacheerd naar  VDL Wientjes Roden. Dit bedrijf is heel anders dan een bussenbedrijf, dit beviel me wel goed. In overleg mocht ik daarom ook blijven in Roden.”

Wat maakt VDL Wientjes Roden een leuk bedrijf om voor te werken?
“We maken diverse kunststof onderdelen. Dat maakt het werk heel divers. We doen bewerkingen als vacuümvormen, verspanen, frezen, assembleren, we hebben een kwaliteitsafdeling en een magazijn met technische dienst. Ik merk als ik externen meeneem naar onze fabriek dat ze het nogal indrukwekkend vinden. Een kunststoffabriek is heel anders dan een ander soort fabriek. Het is erg groot, schoon, en heeft veel grote machines.”

Wat maakt je huidige functie als bedrijfsleider leuk?
“Sommige vacatures worden eerst intern uitgezet. Zo ook de vacature voor bedrijfsleider. Dat leek me wel een leuke uitdaging. Het was heel fijn om te horen dat ze ook vertrouwen in mij hadden en dat ik het mocht gaan proberen. Nu heb ik samen met de assistent-bedrijfsleider zo’n 60 mensen onder me. Ik leer hierin iedere dag met af en toe vallen en opstaan.”

 

Wat is de grootste uitdaging in je functie als bedrijfsleider geweest?
“Sinds mijn start als bedrijfsleider zijn er drie nieuwe machines bij gekomen. Een voormachine, freesmachine en verspaanmachine. Dat is iedere keer wel een uitdaging om de productie door te laten lopen zonder vertragingen terwijl er mensen worden ingeleerd en er van machine wordt gewisseld. Het geeft ook altijd een enorme kick als het dan gelukt is en alles weer draait.”

Voel je je onderdeel van VDL Groep?
“Ik heb zeker het gevoel dat VDL Wientjes Roden onderdeel uitmaakt van een groter geheel. We zijn met collega’s laatst naar het VDL Feest geweest. Dat was echt een hele leuke avond! Je ziet je collega’s dan eens in hun alledaagse kleding in plaats van in werkkleding . Daarnaast ontmoet je ook de partners van collega’s. Dat schept een enorme band.
Toen ik nog op de inkoopafdeling zat had ik veel contact met de afdeling inkoop van het hoofdkantoor. Die hielpen me bijvoorbeeld bij het opstellen van nieuwe contracten.”

Top