Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Jaap van Rooijen

Jaap van Rooijen

VDL Enabling Transport Solutions

" Ik vind het leuk om bezig te zijn met zaken die mogelijk een grote rol gaan spelen in de toekomst "

Jaap van Rooijen - VDL Enabling Transport Solutions

Jaap van Rooijen (26) heeft een passie voor automotive, of het nu aan gaat om het oplossen van complexe problemen bij bussen en touringcars of het ontwikkelen van nieuwe software bij VDL Enabling Transport Solutions (VDL ETS). Na een opleiding als technisch specialist, is hij begonnen bij VDL Busland in Valkenswaard. Voor Jaap draait het allemaal om de technische uitdagingen. “Daar houd ik van”, glimlacht Jaap. Nu volgt hij een deeltijd bachelor automotive engineering bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en werkt hij als software engineer bij VDL ETS. 

 

Hoe ben je bij VDL terechtgekomen?
“Via een leraar van school ben ik bij VDL Busland terechtgekomen. Ik ben destijds gaan praten met Ton Behr, directeur van VDL Busland en daarna ben ik daar gestart als technisch specialist. Als technisch specialist los je complexe storingen op bij klanten door heel het land. Daarnaast heb ik monteurs van klanten opgeleid om kleine problemen zelf op te kunnen lossen. Die combinatie maakt het leuk. Je moet echt je gezond verstand gebruiken om de juiste diagnose te stellen en efficiënte oplossingen te bedenken. Voordat ik bij VDL Busland begon, heb ik aangegeven dat ik ambities had om door te groeien. Nu werk ik inmiddels al bijna een jaar met veel plezier als Software Engineer bij VDL ETS. In deze functie houd ik mij bezig met allerlei zaken die te maken hebben met de elektrische aandrijflijn en ons laadplein in Valkenswaard. Hierna ben ik de voertuigfunctiecontrole gaan doen op ons huidige softwareplatform. Hierbij kun je denken aan alle software die te maken heeft met onder andere functionele dingen in een bus zoals knipperlichten en ruitenwissers in de bus. Binnenkort ga ik mij meer richten op connectivity en internet of things van een toekomstig softwareplatform. Dit houdt in dat ik kritisch kijk naar de software die data uitwisselt tussen een bus en andere apparaten.”

Wat vind je het leukste aan je werk bij VDL?
“Absoluut de technische diepgang. Je hebt te maken met complexe technologieën. Daar word ik blij van. Bovendien vind ik de vrijheid die je krijgt, heel waardevol. Bij VDL Busland was ik vooral bezig met het oplossen van storingen en kreeg ik de vrijheid hoe je zo’n ingewikkelde storing oplost. En dat is binnen de automotive branche echt uniek. Bij VDL ETS heb ik nu in een jaar tijd al gewerkt aan verschillende platformen en krijg ik kans op door te groeien en zo mijn steentje bij te dragen. Dat vind ik heel fijn. Daarnaast hangt er een gezellige sfeer bij VDL. Soms voetballen we zelfs samen. Ook zijn er veel verschillende nationaliteiten werkzaam bij VDL ETS; iedereen denkt en werkt op een andere manier. Zo krijg je veel verschillende inzichten binnen en buiten het werk.”

Wat was jouw leukste project?
“Het werken aan waterstofvoertuigen. Dit is echt een stap naar de toekomst. Ik vind het leuk om bezig te zijn met zaken die mogelijk een grote rol gaan spelen in de toekomst.”

Wil je nu ook werken bij VDL? We zoeken bij VDL Busland technisch specialisten en bij VDL ETS software engineers. Benieuwd? Bekijk onze vacatures. 

Top