Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Ingrid Kuijpers

VDL Bus & Coach

" Ik heb erg veel uitdaging in mijn huidige baan, maar mocht ik toch een keer in een andere keuken willen kijken dan is dit bij VDL goed mogelijk "

Ingrid Kuijpers - VDL Bus & Coach

Al langere tijd leek het Ingrid leuk om voor VDL te gaan werken. De mentaliteit, visie op werk en waarden spraken haar erg aan. “Het is een fijn gevoel om voor een bedrijf te werken dat de productie en werkgelegenheid in eigen land wil houden. Zodat ik weet dat mijn kinderen en familie later ook aan de slag kunnen”, aldus Ingrid, “ Bij VDL of een van haar toeleveranciers of klanten”. Nu is ze al bijna drie jaar aan de slag bij VDL Bus & Coach als programmamanager en wordt nog iedere dag uitgedaagd.

 

“Ik wil iedere dag zelf iets leren en iemand iets leren.”

Bruggenbouwer
Ingrid vindt het altijd al het leukst om samen met anderen iets te bouwen en te bereiken. Juist door samen te werken kom je tot de mooiste oplossingen en kun je meer gedaan krijgen dan ieder op zich. Nu  werkt ze samen met multidisciplinaire teams om de toekomstige busontwikkelingen te definiëren, organiseren en te implementeren. Ze voelt zich hierdoor als programmamanager bij VDL Bus & Coach als een vis in het water. “Ik werk met verschillende teams waarvan de mensen verschillende functies hebben. Ik vind het een uitdaging om deze samenwerking goed te laten verlopen en mensen te laten kijken vanuit een helicopterview. Iedere ochtend komen de projectleiders, engineers en inkopers van de teams samen om te kijken waar we tegen aan lopen in het proces, zodat we zo efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan. Is er een probleem, dan is er binnen VDL altijd wel iemand die daar waar nodig hulp kan bieden. Binnen onze eigen organisatie of bij collega VDL werkmaatschappijen.

Nieuwe functie
Toen Ingrid bij VDL kwam werken bestond haar functie nog niet. “Het is erg uitdagend om je eigen functie te mogen indelen. Ik heb de kans gekregen om in heel veel verschillende keukens te kijken en daarvan het beste mee te nemen. Nu probeer ik verschillende expertises samen te brengen op zoek naar de bus van de toekomst. Binnen VDL voel ik me een ondernemer binnen een groot familiebedrijf. Je kan echt iets bijdragen en iedereen wordt erg betrokken bij het proces. Tijdens het leiden van het programma heb ik ook kunnen zorgen dat de projectmanagement structuur verder vorm heeft gekregen en mijn ervaring kunnen gebruiken om diverse procesverbeteringen vorm te geven. Die ruimte is er gewoon en je krijgt het vertrouwen.  

VDL-cultuur
Iedere werkmaatschappij is volledig verantwoordelijk voor zijn producten en resultaten. Met engineering én de productie in eigen beheer zijn de lijntjes bij VDL echt heel kort. Hierdoor kan ik snel schakelen met de mensen uit fabriek, engineering, inkoop tot aan de directeur. Je kan hier echt ondernemer zijn en je maakt echt iets tastbaars en bent medeverantwoordelijk voor het grote geheel.  De VDL-cultuur past heel goed bij mij. Het is zeer laagdrempelig, iedereen staat open voor samenwerking en je ziet wat je bedacht hebt ook snel in de praktijk.”

Innovatie
Iedere dag denkt Ingrid na over de nieuwe ontwikkelingen. “Vanuit de klantvraag maar ook vanuit de nieuwste ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid zijn we met onze projectgroepen iedere dag bezig met die toekomst. Het is gaaf om zo’n innovatietraject te mogen leiden. Het is heel breed want we bedenken het idee maar werken het ook uit tot de implementatie: het ontwikkelen, bouwen, trainen en documenteren.”

Doorgroeimogelijkheden
Voor Ingrid is het fijn om te zien dat VDL-bedrijven heel erg uiteenlopen in werkzaamheden. “Ik heb erg veel uitdaging in mijn huidige baan, maar mocht ik toch een keer in een andere keuken willen kijken dan is dit bij VDL goed mogelijk. Eigen inbreng wordt erg gewaardeerd en door de heel platte organisatie bouw je snel een groot netwerk op. VDL heeft veel werkmaatschappijen die stuk voor stuk een eigen product leveren en anders zijn ingedeeld. Dit maakt dat je altijd de mogelijkheid hebt om te groeien in de breedte of in de diepte.”

Top