Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Hans, Paul, Menno en Jarno Dijkmans

VD Leegte Metaal

" Plezier is belangrijk! "

Hans, Paul, Menno en Jarno Dijkmans - VD Leegte Metaal

Al jaren werken de broers Hans en Paul bij VD Leegte Metaal. Ondanks dat de fabriek bij VD Leegte Metaal best groot is, zijn Hans en Paul een deur van elkaar verwijderd. Wel hebben beiden hun eigen werkzaamheden. Hans, Paul en Jarno werken op dezelfde afdeling.

Hoe zijn jullie bij VDL terechtgekomen?
Hans: “Ik heb vroeger, samen met Paul als slager gewerkt. In die tijd kwam ik de kwaliteitsmanager van VD Leegte Metaal tegen en hij vroeg me of werken bij VD Leegte Metaal niet iets voor me zou zijn. Ik ben daar zo eigenlijk binnen gerold. Paul: “Hans tipte me over VD Leegte Metaal. Aangezien we al gewend waren om met elkaar samen te werken, heb ik gesolliciteerd. Inmiddels werken we, met veel plezier, al 23 jaar samen bij VD Leegte Metaal.” Menno: “Via ons pap ben ik bij VD Leegte Metaal terechtgekomen. Ik heb eerst de opleiding verspanen niveau 3 gevolgd en ben aan de slag gegaan als gereedschapmaker. Nu volg ik een interne opleiding bij VDL. Jarno: “Ik ben via ons pap bij VDL terechtgekomen. Hans: “Ik heb al mijn kinderen getipt, er was op een gegeven moment zelf een punt dat al mijn vier zoons allemaal hier zouden gaan werken. Mijn andere zoon Remco werkte hier namelijk eerder ook. “Hij is wel de slimmerik van de familie”, grapt Menno. Hans: “Ik verwacht Remco hier nog wel eens terug, de deur staat altijd open.”

Wat spreekt jullie zo aan bij VDL?
Paul: “We zijn tevreden met wat we hier doen, plezier is belangrijk". Hans: “Ik ben er erg trots op om bij VDL te werken. Ik ben echt opgegroeid met Wim van der Leegte en Wim Maathuis. We kennen elkaar allemaal. Daarnaast vind ik de gemoedelijke sfeer heel prettig. Al 33 jaar heeft VDL goed voor me gezorgd, ik heb toch een gezin van vijf kinderen en ben blij dat ik nog steeds hier werk.” Menno: “Toen ik hierheen kwam, moest ik wel even mijn weg vinden. Ik ben echt trots op wat voor werk ik doe. Ik leer nog steeds en breid mijn kennis over gereedschappen steeds verder uit. Die kennis kan ik dan weer delen met medestudenten en toepassen op het werk. Ik ben er trots op dat ik mijn steentje kan bijdragen om processen te verbeteren. Het zelfstandig werken vind ik leuk. Ik ben bezig om zelf te tekenen, materiaal te pakken en lekker te beginnen. Dat voelt goed! Verder doe ik de werkzaamheden van een CNC-draaier/frezer maar ben ik ook bezig met het oplossen van problemen. Dit maakt het uitdagend; je moet overal verstand van hebben om het te kunnen oplossen.” Jarno: “Ik vind het leuk om allemaal hand- en spandiensten te verlenen. Dit varieert van poetsen tot de productie. De variatie is leuk.”

Lijken jullie op elkaar?
Hans: “We hebben voor VD Leegte Metaal lang met elkaar samengewerkt bij een slagerij. Dan leer je wel werken in een lijn en moet je veel discipline hebben. Hierin lijken we erg op elkaar. Menno: Ons pap is echt stressbestendig, dat heb ik ook wel, Dat is erg belangrijk in deze baan. Paul: “Je hebt ook veel verantwoordelijkheid Menno, dus die stressbestendigheid komt goed van pas.” Jarno: Ik weet niet of ik qua werken op mijn vader lijk, maar ik hoop wel dat ik na 33 jaar ook nog graag naar mijn werk ga.”

Praten jullie thuis ook over VDL?
Hans: “Paul en ik zitten de hele dag op elkaars lip maar zijn samen echt altijd met werk bezig. We houden privé en werk goed gescheiden.” Paul: “Als ik de deur achter me dichttrek, dan begint voor mij het weekend. Ik kan dat wel goed loslaten.” Jarno: “Voor mij geldt hetzelfde.”

Hoe zien jullie de toekomst bij VDL?
Hans glimlacht zegt: “Ik hoop tot mijn pensioen hier te kunnen blijven. Ik zit hier goed op mijn plek en vind het werk nog steeds leuk. Daarnaast kijken we allemaal wel uit naar een nieuwe fabriek en nieuwe afdeling. Daar ga ik veel energie in steken. ” Paul: Ik hoop hier nog vele jaren te mogen werken samen met Hans.” Menno: “Ik wil graag blijven doorgroeien, dat lukt tot nu toe erg goed.” Jarno: Ik zit nu nog op school bij interieur en scheepsbouw.Ik moest natuurlijk een richting kiezen. Mijn interesse ligt toch wel aan de tekentafel. Zelf ontwerpen en begeleiden van een project.”

Top