Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Paul en Don Rademakers

VDL ETG Eindhoven

" Er is weinig hiërarchie. Samen werk je aan het beste resultaat.  "

Paul en Don Rademakers - VDL ETG Eindhoven

Allebei de broers zijn werkzaam bij hetzelfde VDL-bedrijf. Beiden houden zich bezig met diverse projecten zoals o.a. het complexe Vessel voor ASML en de mechatronische modules voor Elekta.  

Hoe zijn jullie bij VDL terechtgekomen?
Don: “Op mijn veertiende ben ik begonnen met de Philips- school en ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Ik werk hier inmiddels meer dan 40 jaar, heb al veel mooie tijden hier meegemaakt. Ik was ook bij de overname door VDL in 2006.” Paul: “Via een online advertentie kwam ik bij VDL terecht. Ik heb in het verleden veel ervaring opgedaan en werd aangenomen als Factory Engineerbij VDL ETG. Wij houden ons vooral bezig met de ontwikkeling van de nieuwste projecten. Ik kwam er pas later achter dat Don ook bij VDL werkte, VDL is zo groot. Dat was een mooie verrassing, ik had nooit verwacht dat we zo zouden samenwerken.”

Wat spreekt jullie zo aan bij VDL?
Paul: “ik werk samen met collega’s aan de nieuwste projecten en producten. Dit maakt het gewoon enorm uitdagend, of het nu een groot of klein product is. Het is iedere keer weer anders. Soms komt er wel veel op je af en ik wil het écht goed doen. Maar dat houdt het ook wel spannend. Het Vessel is een mooi voorbeeld van een uitdagend project, het is het hart van de machine. Alle onderdelen worden weer daaraan gemonteerd, dat mag niet misgaan. Verder vind ik de sfeer en collega’s erg belangrijk. Er is weinig hiërarchie, samen werk je aan het beste resultaat, je hebt iedereen nodig in het proces. Bovendien ontwikkelt de technologie zich razendsnel, ik ben nu met hele andere projecten bezig dan toen ik begon.”
Don: we hebben al jaren een mooi internationaal team. Het is echt leuk om van de collega’s een beetje Spaanse of Papiaments
te leren. Soms wisselen we in de pauze ook lekkere recepten met elkaar uit. Echt gezellig! Verder werk ik al 48 jaar aan mooie grote producten, hoe groter hoe beter. Ik neem met minder geen genoegen. Ge wil da gewoon afhebben.” 

Werken jullie onderling veel samen?
Paul: “Als Factory Engineerwerk je eigenlijk met de hele organisatie samen. Maar ik zie Don regelmatig, als ik een vraag heb bijvoorbeeld. Communicatie is zo cruciaal, de beste informatie ligt bij de bron. Hier bedoel ik mee dat ik ook aan collega’s vraag hoe hebben jullie het liefst? Ik kan wel iets bedenken en tekenen, maar als het niet maakbaar, dan is schiet het niet op. Daarom ga ik vaak naar Don, want Don is de bron”, grapt Paul. Don: “Ze zouden het eigenlijk moeten verplichten om als broers samen te werken, het werkt wel gemakkelijk. Paul: ik heb in een hele korte tijd veel collega’s leren kennen, mensen vroegen me vaak bende gij een broer van Don?”  

Hoe zien jullie de toekomst bij VDL?
Don: “Ik wil hier graag nog tot mijn pensioen blijven, dan ga ik mijn 52-jarig jubileum wel halen.”  Paul: “Ik heb het heel goed naar mijn zin, ik heb hier nog zoveel uitdagingen.”“

Top