Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Luc en Ruud Geraedts

VDL Konings

" We kunnen met iedereen door een deur.  "

Luc en Ruud Geraedts - VDL Konings

Al jaren werken de broers bij VDL Konings. Beiden staan in de fabriek, maar hebben ieder hun eigen werkzaamheden. 

Hoe zijn jullie bij VDL terechtgekomen?
Luc: “De heer Konings zelf heeft in 1985 naar mijn ouders gebeld of ze geen zoon hadden die zonder werk zat. Wij komen uit een gezin van zes kinderen en Ruud en ik zijn de jongste. Twee. Ik zat in die tijd zonder werk en ben eens gaan kijken. Om eerlijk te zijn, sprak het me in eerste instantie helemaal niet aan. Toch heb ik doorgezet en ben ik aangenomen als constructiebankwerker. Daarna heb een tijdje geholpen op de afdeling Verspaning en heb ik een cursus gevolgd voor conventioneel frezen en kotteren. Daarvoor heb ik mijn diploma’s behaald. Later heb ik ook nog een cursus succesvol afgesloten om CNC-freesmachines te programmeren. En nu ben ik alweer 34 jaar bij VDL Konings in dienst.” Ruud zegt glimlachend: “Grote jongen!”. Ruud vult verder aan: “Ik ben in 1988 begonnen bij Konings. Ik werd gebeld door de voormalige bedrijfsleider of ik interesse had in een baan bij VDL Konings. Door een reorganisatie in 1991 werd mijn contract niet verlengd en ben ik 14 jaar weggeweest. In 2006 ben ik weer teruggekeerd naar VDL Konings. Door de recessie in 2009 werd mijn contract weer niet verlengd, maar drie keer is scheepsrecht. In 2011 ben ik wederom benaderd en sinds die tijd werk ik weer met veel plezier bij VDL Konings als constructiebankwerker.”

Wat spreekt jullie zo aan bij VDL?
“Ik vind de flexibiliteit bij VDL Konings fijn. Met name toen de kinderen nog klein waren, kon het weleens voorkomen dat ik iets eerder naar huis moest en dan was het geen probleem om eerder te beginnen. En nu nog! Alles gaat uiteraard in onderling overleg en als er extra gewerkt moet worden, vind ik dat ook geen probleem. Het is natuurlijk een wisselwerking”, aldus Luc. Ruud: “Ik vind de sfeer ook goed bij VDL Konings. Iedereen zegt elkaar gedag en we kunnen met iedereen door een deur. En als collega’s weggaan, komen ze toch vaak weer terug naar VDL Konings omdat dit gewoon een leuk bedrijf is. De periode dat ze weg zijn geweest varieert overigens van een week tot twee jaar. En we wonen allebei ongeveer vijf minuten van ons werk vandaan, dus dat is een extra luxe.” Tenslotte zegt Luc: “Wat ik ook sterk vind aan VDL is, dat ze intern kunnen schuiven. Mocht er bij een VDL-bedrijf minder werk zijn en bij een ander VDL-bedrijf veel werk, dan proberen ze het intern tijdelijk op te lossen. Ik heb het zelf niet meegemaakt en natuurlijk is het niet altijd even fijn, maar door deze oplossing kun je wel aan het werk blijven.”

Praten jullie thuis ook over VDL?
Ruud: “Uiteraard praten wij thuis over VDL. Vaak over de algemene zaken die spelen bij VDL en VDL Konings of we filosoferen samen hoe sommige zaken nog beter of efficiënter aangepakt kunnen worden. Wij delen een gezamenlijke passie en dat is de techniek van landbouwmachines..”

Hoe zien jullie de toekomst bij VDL?
Luc steekt glimlachend twee duimen omhoog en zegt: “Ik hoop tot mijn pensioen hier te kunnen blijven. Ik zit hier goed op mijn plek en vind het werk nog steeds leuk.” Ruud: “Natuurlijk kun je niet in de glazen bol kijken, maar het gaat goed met VDL Konings en ik zit hier goed op mijn plek. Dus ik hoop hier ook nog vele jaren te mogen werken.”

Top