Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Nick Hindriks

VDL Wientjes Emmen

" Het is fijn werken hier en ik kan me nog genoeg ontplooien. "

Nick Hindriks - VDL Wientjes Emmen

Sinds 2010 is Nick Hindriks, kwaliteitstechnicus, in dienst bij VDL Wientjes Emmen. Na een jaar als uitzendkracht gewerkt te hebben, kwam hij in 2011 in vaste dienst. We spraken Nick en vroegen naar zijn rol als kwaliteitstechnicus.

Hoe ben je bij VDL Wientjes Emmen terechtgekomen?
“Na wat omzwervingen qua studie en werk, kwam ik bij VDL Wientjes Emmen terecht om producten te testen. Ik moest hierbij twee producten assembleren, vervolgens monteren en testen op een testopstelling voor een periode van acht weken. Hierna ben ik op de afdeling Kwaliteitsdienst beland. Daar konden ze destijds wel wat handjes gebruiken. Ik heb geholpen met het meten van producten en ben daarna doorgegroeid als kwaliteitscontroleur die de kwaliteit van alle lopende producties controleert met behulp van onder andere tekeningen,. Dit heb ik een tijdje gedaan en zo ben ik langzaam, na het volgen van enkele interne opleidingen, in de functie van kwaliteitstechnicus gerold.”

Wat doet een kwaliteitstechnicus?
“Ik ben verantwoordelijk voor de kwaliteit, vanaf het begin dat een eerste tekening binnenkomt, tot het einde van een project wanneer een product is vrijgegeven door de klant.

In het beginstadium ontvangen wij tekeningen van nieuwe producten die we samen met Research & Development (R&D) kritisch beoordelen. Hierna volgt een vrijgavetraject waarbij diverse kwaliteitsrapportages gemaakt moeten worden zoals een meetrapport of het product conform de tekening is gemaakt. Het meten van een product wordt veelal gedaan met onze Faro 3d meet-arm, een draagbare CMM (coördinatenmeetmachine).”

Eén van de producten die VDL Wientjes produceert, is de Dopper. In hoeverre beslis jij mee over dit product?
“We produceren de Dopper waterflessen nu al weer een tijd. In het beginstadium zijn er in samenwerking met R&D veel proeven en testen uitgevoerd om tot een goed resultaat te komen. De huidige productie wordt door onze afdeling dagelijks gecontroleerd op een aantal aspecten zoals maatvoering en lekdichtheid.”

Naast het controleren van tekeningen, doe jij ook de klachtenafhandeling?
“Ik doe inderdaad een gedeelte van onze klachtenafhandeling, dit zijn vooral Nederlandse en Duitse klanten. Dit kunnen grote klachten zijn waarbij onderzoek moet worden gedaan naar de oorzaak en eventuele productieprocessen moeten worden aangepast. Dit gaat altijd in goede samenwerking met R&D en productie. Dit kan bijvoorbeeld een niet vol gespoten product zijn, een niet volledig geassembleerd product of een kleurafwijking. Gelukkig zijn er ook meldingen van klanten die snel zijn op te lossen door een telefoontje of een bezoek aan de klant.”

Wat vind je het leukste aan jouw baan?
“Het is heel divers. Iedere dag is weer anders. Dan meet ik een product, dan doe ik de klachtenafhandeling. Een dag is ook heel moeilijk te voorspellen en in te plannen. Daardoor blijft het werk uitdagend. Daarnaast is het heel prettig werken bij VDL Wientjes Emmen. De onderlinge sfeer is goed en er heerst een open cultuur.”

Waar zijn je ambities?
“Ik zit momenteel goed op mijn plek. Als ik nog een tijdje kwaliteitstechnicus blijf, vind ik dit prima. Ik krijg genoeg kansen om opleidingen te volgen, het is fijn werken hier en ik kan me nog genoeg ontplooien. Daarnaast zit ik in de OR en dat vind ik ook erg leuk.” 

Je zit in de OR?
“Ja, destijds toen er verkiezingen aankwamen heb ik mij verdiept in wat het werk inhoudt van een ondernemingsraad. Onze kwaliteitsmanager was destijds nog voorzitter van de OR dus bij hem kon ik veel informatie inwinnen. Ik heb mij toen verkiesbaar gesteld en ben uiteindelijk in de OR gekomen. Ik hoop op deze manier nog iets meer voor ons bedrijf  te kunnen betekenen. Sinds twee jaar ben ik zelfs voorzitter. Erg leuk en leerzaam en samen met mijn vier (collega)OR-leden proberen wij dit zo goed mogelijk in te vullen.”

Top