Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Ronald van de Vondervoort

VDL ETG Eindhoven

" Ik werk hier al zo lang, ik ken iedereen. Ik heb zoveel verschillende functies gehad in de fabriek dat ik het hier erg goed ken en van veel verschillende disciplines verstand heb "

Ronald van de Vondervoort - VDL ETG Eindhoven

Als manufacturing engineer bekijkt Ronald van de Vondervoort (53) de maakbaarheid van het project voor klanten en organisatie op het gebied van o.a. kwaliteit, doorlooptijd en financiën. “Met ons team ontwikkelen en produceren we hightech apparatuur voor internationale klanten in diverse markten zoals de semiconductor, analytische, science, solar, medische en aerospace industrie. Dit blijft elke keer een mooie uitdaging.” Ronald vindt het fantastisch: “Ik ga oprecht al 35 jaar met heel veel plezier naar mijn werk. Ik kan zoveel in mijn werk kwijt, ik geniet er van mijn ervaring te delen met anderen.’’

Wat maakt jouw werk zo leuk?
‘’Ik werk hier al zo lang, ik ken iedereen. Ik heb zoveel verschillende functies gehad in de fabriek dat ik het hier erg goed ken en van veel verschillende disciplines verstand heb. Dit varieert dan bijvoorbeeld van verspanen, draaien, frezen, slijpen tot de ultraprecisie nauwkeurigheid. Met alle opgedane ervaring kun je andere collega’s adviseren en helpen, en dat is super leuk! Daarnaast focussen we ons op het beste advies voor onze fabriek. Er is al 30 jaar ervaring in deze toko. De organisatie ademt gewoon ervaring, je kunt veel met collega’s overleggen, ze adviseren. Met alle opgedane ervaring kun je  anderen vooruit helpen. Samen werken met elkaar is echt de sleutel tot succes. Samen focus je echt op tegen zo laag mogelijke kosten een kwalitatief goed product maken. En we maken werkelijk prachtige producten. De ene dag praat ik met klanten in Singapore, dan weer in Amerika. Dat maakt dat mijn dagen erg afwisselend zijn.” 

Is er een voorbeeld van een project waar je aan werkt?
‘’Wij werken voor allerlei verschillende klanten in binnen- en buitenland. Op de afdeling New Product Introduction (NPI&O) houden wij ons bezig met de ontwikkeling van de beste productiemethode voor de nieuwe producten zoals grote vacuümkamers, elektronenmicroscopen, frames etc.

Jouw broer Gerrit en zoon Scott werken ook bij VDL, hoe is dat?
“Gerrit werkt als Costprice Calculator bij VDL ETG Eindhoven en Scott werkt als EDM-operator (Electro Discharge Machining) bij VDL GL Precision. Gerrit en ik zitten zelfs in hetzelfde team en werken veel samen. Klanten weten dat vaak niet eens, we maken daar vaak grapjes over. Daarnaast helpen we elkaar scherp te blijven en onszelf te blijven ontwikkelen. Niet alleen hebben we alle drie een vergelijkbare technische opleiding gevolgd, we verbreden onze carrière door dagelijks nieuwe ervaringen op te doen en te delen op de productievloer. Ik heb in de loop der jaren mijn vaardigheden verfijnd en ben nu ook een expert op het gebied van Ultra High Precision manufacturing.” Ook Gerrit sluit even aan voor het gesprek: “Ik gebruik mijn productie-ervaring om een transparante calculatie en analyse te kunnen maken voor diverse klanten.”

We zoeken nieuwe collega’s bij VDL ETG Eindhoven. Bekijk hier de vacatures  

‘’Ik ga oprecht al 35 jaar met veel plezier naar mijn werk’’

 

 

Top