Wil je graag werken en leren tegelijk? 

VDL Groep groeit! We zijn altijd op zoek naar goede vakmensen. Soms is de behoefte aan vakmensen groter dan het aanbod. Of bieden de huidige mbo-opleidingen niet de vaardigheden die bij VDL passen. Daarom heeft VDL Groep zelf een aantal praktijkopleidingen samengesteld in samenwerking met diverse opleidingsinstellingen opleidingen voor o.a. lasser, mechatronicamonteur, carosseriebouwer, operator in de kunststoffen, lasrobotoperator, onderhoudsmonteur en gereedschapmaker. Het zijn leer-werktrajecten waarbij de opleiding speciaal is toegespitst op werkzaamheden bij VDL Groep. 

Voor wie is de opleiding?  

Om een VDL-opleiding te kunnen volgen is het belangrijk dat je een passie hebt voor techniek. Daarnaast ben je gemotiveerd en vind je het leuk om nieuwe dingen te leren. 

Wat houdt de opleiding in? 

Je ontvangt een leerwerk overeenkomst gedurende de opleiding. Je werkt vier dagen in de week bij één van de VDL-bedrijven als leerling onder begeleiding van een praktijkopleider. Een dag per week wordt er theorieles gegeven op school of op het bedrijf. De opleiding wordt door VDL betaald. Na het behalen van je diploma krijg je een baan bij één van de VDL-bedrijven. 

Let op, niet alle opleidingstrajecten worden het gehele jaar door aangeboden. Doe een open sollicitatie en hoor van ons of het opleidingstraject nog beschikbaar is. Verder is het ook mogelijk een BBL-traject bij ons te volgen. Klik hier voor het actuele vacatureoverzicht voor BBL. 

Welke VDL-opleidingen zijn er? 

Bekijk hieronder je mogelijkheden:

Lasopleiding 

(mbo niveau 2) 


De VDL-lasopleiding begint met praktijklessen om de basisbeginselen van het lassen te leren. Daarna start het leerwerktraject: per week vier dagen werken bij een van de VDL-bedrijven en één dag naar school voor praktijk- en theorielessen. In het eerste leerjaar kunnen de deelnemers meerdere NIL 1 en/of NIL 2 diploma’s (MIG/MAG, TIG-lassen) behalen. In het tweede leerjaar leer je het zelfstandig programmeren van een lasrobot. Na twee jaar beschik je over een officieel erkend mbo-diploma Basislasser niveau 2.

Mechatronica 

(mbo niveau 2/3) 


Ook voor mechatronica monteurs (mbo-niveau 2/3) biedt VDL een opleidingstraject met vier dagen werken bij één van de VDL-bedrijven en één dag theorie. Als mechatronica monteur monteer je modules en systemen voor de machine-industrie en apparatenbouw, bijvoorbeeld voor chipmachines of medische apparatuur. Deze montagewerkzaamheden kunnen plaatsvinden in een cleanroom of daarbuiten. Er zijn uitdagingen voor monteurs die willen reizen naar onze klanten in binnen- en buitenland. 


Assemblagemonteur
(mbo niveau 2) 


Tijdens deze 2-jarige BBL-opleiding (niveau 2) word je opgeleid tot leerling assemblagemonteur. Je werkt bijvoorbeeld bij een van onze erkende leerbedrijven binnen VDL Bus & Coach waar ze chassis maken voor openbaar-vervoerbussen of het opbouwen van  bussen en touringcars. Je leert hoe je onderdelen moet monteren, hoe je gebruik maakt van de juiste materialen en gereedschappen, veiligheid en kwaliteit. Na het behalen van je examen ontvang je een landelijk erkend diploma assemblage technicus. 

Onderhoudsmonteur
(mbo niveau 4)


Ben je geïnteresseerd in de automotive industrie? Meld je dan aan voor het traineeship onderhoudsmonteur bij VDL Nedcar. Je schooldag wordt betaald, bij het behalen van je diploma heb je een vaste baan bij VDL Nedcar. 

Assemblagemonteur   
(mbo niveau 2)


Heb jij ook altijd willen sleutelen aan een MINI of BMW? Dan is dit je kans! Volg bij VDL Nedcar een opleiding tot assemblagemonteur. Bouw de perfecte auto met jouw montageskills. Leer de fijne kneepjes van het vak. 

Lasrobotoperator  
(cursus mbo niveau 2)


Volg bij VDL een cursus tot  lasrobotoperator. Haal binnen 3-4 maanden diverse lasdiploma's (NIL 1/2), leer tekeningen te lezen, omgaan met meetgereedschappen, de visuele inspectie van lasnaden en veiligheid.   

Top