VDL-opleidingen

VDL Groep groeit! We zijn altijd op zoek naar goede vakmensen. Soms is de behoefte aan vakmensen groter dan het aanbod. Of bieden de huidige MBO-opleidingen niet de vaardigheden die bij VDL passen. Daarom heeft VDL Groep zelf een aantal praktijkopleidingen samengesteld met onder andere Summa College en Mikrocentrum: opleidingen voor lasser, mechatronica monteur, carosseriebouwer, operator in de kunststoffen en gereedschapmaker. Het zijn leer-werktrajecten waarbij de opleiding speciaal is toegespitst op werkzaamheden bij VDL Groep. 

 

Voor wie is de opleiding? 

Om een VDL-opleiding te kunnen volgen is het belangrijk dat je een passie hebt voor techniek. Daarnaast ben je gemotiveerd en vind je het leuk om nieuwe dingen te leren. 

 

Wat houdt de opleiding in? 

Je werkt vier dagen in de week bij één van de VDL-bedrijven als leerling onder leiding van een vakman (ook wel leermeester genoemd). Een dag per week wordt er theorieles gegeven op school of op het bedrijf. De opleiding wordt door VDL betaald. Na het behalen van het diploma krijg je een baan bij één van de VDL-bedrijven.

 

Welke VDL-opleidingen zijn er? 

Lasser
De VDL-lasopleiding begint met 15 praktijklessen om de basisbeginselen van het lassen te leren. Daarna start het leerwerktraject: per week vier dagen werken bij een van de VDL-bedrijven en één dag naar school voor praktijk- en theorielessen. In het eerste leerjaar kunnen de deelnemers meerdere NIL 1 en/of NIL 2 diploma’s (MIG/MAG, TIG-lassen) behalen. In het tweede leerjaar leer je het zelfstandig programmeren van een lasrobot. Na twee jaar beschik je over een officieel erkend mbo-diploma Basislasser niveau 2.

Schrijf je in


Mechatronica monteur
Ook voor mechatronica monteur (mbo-niveau 3) biedt VDL een opleidingstraject van twee jaar met vier dagen werken bij één van de VDL-bedrijven en één dag theorie. Als mechatronica monteur monteer je modules en systemen voor de machine-industrie en apparatenbouw, bijvoorbeeld voor chipmachines of medische apparatuur. Deze montagewerkzaamheden kunnen plaatsvinden in een cleanroom of daarbuiten en zijn er uitdagingen voor monteurs die willen reizen naar onze klanten wereldwijd.
 


Carrossiebouwer / assemblagemonteur
Tijdens deze 2-jarige BBL-opleiding (niveau 2) word je opgeleid tot leerling assemblagemonteur. Je werkt bijvoorbeeld bij VDL Bus Chassis waar ze chassis maken voor openbaarvervoerbussen of bij VDL Bus Modules  of VDL Bus Valkenswaard waar ze de opbouw maken voor bussen en touringcars. Je leert hoe je onderdelen moet monteren, hoe je gebruik maakt van de juiste materialen en gereedschappen, veiligheid en kwaliteit.
Na het behalen van je examen ontvang je een landelijk erkend diploma Assemblagemonteur. 

 

Aanmelden VDL-opleidingen

Meld je aan voor de VDL-opleidingen via het contactformulier.

 

Wil je meer informatie over deze opleidingen? 

Bel dan met VDL Recruitment op 040 - 292 50 66 of mail naar recruitment@vdl.nl 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.