Solliciteren tijdens de coronacrisis Lees hier meer.

Giel van Gompel

VDL Containersystemen

" Het is mooi om te zien waar ze ooit startten en uiteindelijk naar toe gaan "

Giel van Gompel - VDL Containersystemen

Al vanaf de dag dat VDL Containersystemen startte in 1999 is Giel bij de opbouw betrokken. Toen was de productiehal in Hapert nog leeg, er stonden geen machines en zonder orders. Met een klein team zeer bekwame medewerkers vervolgde Giel zijn carrière in containersystemen. Ook de 21 jaar daarvoor werkte Giel al met dergelijke technieken, dus deze grondlegger van VDL Containersystemen nam een hoop kennis mee.

Van het kleine team dat aan het begin van VDL Containersystemen stond zijn er nog steeds veel in Hapert aan het werk. “Sommige zijn met pensioen en komen nog één of een aantal dagen terug. Het hechte clubje waar we ooit mee begonnen, is zelfs na 43 jaar, nog erg betrokken”, vertelt Giel trots. Ook Giel, die zijn pensioengerechtigde leeftijd begint te naderen, wil graag betrokken blijven. “Als het mag en ik het lichamelijk kan, wil ik zeker een dag of twee komen helpen. Maar alleen als ik van toegevoegde waarde kan blijven,” vervolgdt Giel zijn verhaal. Waarop Jeroen van Herk, bedrijfsleider van VDL Containersystemen, direct aanvult: “Ik kan me niet voorstellen dat die toegevoegde waarde ooit achteruit gaat. De kennis en jarenlange ervaring van Giel kunnen we altijd gebruiken. Zeker omdat Giel de laatste jaren steeds meer mee nadenkt over ontwikkeling en innovatie”

Giel is bij VDL Containersystemen begonnen als meewerkend voorman van de hydrauliek montage afdeling. Daarvoor vervulde hij andere functies bij andere bedrijven, maar hoofdzakelijk in containersystemen. Giel heeft altijd de dagelijkse leiding gehad over de afdeling en deed daarnaast de werkverdeling. Hierbij hoort natuurlijk het instrueren van collega’s en het overdragen van vakkennis. “Door de jaren heen ben ik veel verschillende mensen tegengekomen, maar het contact was altijd leuk. Je ziet de jongens die hier binnenkomen echt groeien en vaak ook doorgroeien naar andere functies. Het is mooi om te zien waar ze ooit startten en uiteindelijk naar toe gaan”, Giel is duidelijk trots op zijn collega’s. 

“Giel bewaart altijd de rust en is een zeer goede coach,” vult Jeroen aan. “Hij is het echte voorbeeld van een voorman die volledig tussen de mensen staat. Hij inspireert de collega’s om hem heen en bewaakt ook de kwaliteit”. Je ziet dat ook als je over de afdeling loopt. Alle collega’s gunnen het Giel dat hij genomineerd is voor de ir. Noordhofprijs. 

Top