Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Puck

VDL ETG Almelo

" Ik ben nog steeds veel aan het leren en er is ook veel uitdaging "

Puck - VDL ETG Almelo

Hoe ben je bij VDL ETG terecht gekomen?
Ik heb Werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Universiteit van Twente. Daarbij heb ik mijn opleiding aangevuld met de master Production Management. Via een oud-studiegenoot heb ik gesolliciteerd bij VDL ETG Almelo. In 2017 ben ik begonnen als Factory Engineer op de afdeling Projects.

Kun je wat meer vertellen over je werkzaamheden?
Op de afdeling projects gaan wij aan de slag met verschillende projecten. Het werk is heel gevarieerd, sommige projecten zijn nieuw voor het bedrijf en aan andere projecten werken wij al 20 jaar. De sport van deze afdeling is de montage van de meest uiteenlopende mechatronische systemen. 

Als Factory Engineer ben je de technische spin in het web dat nodig is om systemen te kunnen integreren. Je bent de schakel tussen de montagevloer en de ontwerpers. Het systeem wordt ontworpen, en uiteindelijk moet het omgezet worden tot een werkwijze voor monteurs. In dat project zijn er ook mensen die zich bezig houden met logistiek, inkoop en planning. Dat zijn aspecten waar je dagelijks mee te maken hebt, maar waar anderen die taken op zich nemen zodat jij je kan focussen op de technische aspecten. Je werkt samen met andere specialiteiten om een systeem te kunnen bouwen.

Welke karaktereigenschappen moet een Factory Engineer hebben?
Als je van een puzzel houdt kom je goed tot je recht hier. De systemen zijn complex en er komen veel verschillende disciplines bij kijken, hierdoor moet je verschillende soorten problemen kunnen inlezen en overzien. Het is geen seriematige oplossing maar iedere keer een oplossing op maat. Geen dag is hetzelfde.

Hoe ervaar jij werken bij VDL?
VDL ETG Almelo heeft een open deur cultuur. Iedereen werkt naar hetzelfde doel toe en is betrokken bij wat wij doen. Daarbij is iedere collega van belang in de keten van samenwerking.

Sommige systemen bouwen we hier al 20 jaar. Dat betekent dat we monteurs hebben rondlopen die precies weten hoe de systemen werken. Als je nieuw bent bij VDL ETG Almelo, word je gekoppeld aan ervaren Factory Engineers die jou leren wat jouw verantwoordelijkheden zijn bij het bouwen van een systeem. Je begint in een project dat al gestart is en daardoor kun je veel leren van ervaren Engineers en monteurs. Wanneer dit meer vertrouwd is, krijg je geleidelijk aan meer verantwoordelijkheden.

Hoe zie jij je toekomst bij VDL?
Ik ben nog steeds veel aan het leren en er is ook veel uitdaging. De techniek waar VDL ETG zich mee bezig houdt is zo complex en innovatief dat de uitdaging altijd zal blijven. Vanuit de positie als Factory Engineer leer je veel takken van het bedrijf kennen en kun je ervaren waar jouw interesses liggen. Hierdoor zijn er veel groeimogelijkheden.

Top