Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Roos-Anne

VDL ETG Almelo

" Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk "

Roos-Anne - VDL ETG Almelo

Hoe ben je bij VDL terecht gekomen?
Na mijn studie WO Technische Bedrijfskunde in Groningen ben ik op gesprek geweest bij VDL ETG Almelo. Toen ik hier voor het eerst binnen kwam merkte ik gelijk de open sfeer. Het viel mij op dat iedereen elkaar groet op de gang.

Wat zijn je werkzaamheden binnen VDL?
Ik ben hier als Productie Assistent binnengekomen en vervolgens ben ik Projectleider voor verschillende klanten in de montage geworden. Als Projectleider ben je QLTC verantwoordelijk. Techniek, kwaliteit, logistiek en kosten. Dat doe ik niet alleen, maar met een team van mensen proberen we de klant zo goed mogelijk te bedienen. We willen kwaliteit leveren, op tijd leveren en daarbij de juiste omzet draaien. Daar ben ik dagelijks mee bezig.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag er voor je uit?
Iedere werkdag is anders en de een kun je beter plannen dan de ander. Als project leider heb je vaak contact met de klant. Je agenda wordt soms overgenomen door escalaties die ontstaan bij de klant of intern.

Een vast onderdeel in mijn dag is bijvoorbeeld de dagelijkse whiteboard meeting. Door middel van deze meetings  zijn alle leden van het team op de hoogte van de status van het project en van de benodigde acties om het project ‘on track’ te houden. Afhankelijk van de acties en issues genoemd in het whiteboard ben je daarna dus ook bezig om deze op te pakken. Voor een deel ben je bezig met verbeterplannen uitwerken, wegzetten of doorvoeren, maar ook speciale verzoeken van de klant extra aandacht geven.

Ik ben ongeveer 25% van mijn werkdag  in de fabriek. Voordat we met een whiteboard meeting beginnen, loop ik eerst een rondje. Hierdoor krijg ik een  beter beeld van hoe ver we zijn en waar eventueel een uitdaging kan ontstaan. Door dit te doen kan ik tijdens de whiteboard meetings de juiste vragen stellen of informatie delen.

Daarnaast zijn er nog een aantal meetings die op wekelijkse basis plaatsvinden, waarin we onze score op KPI’s van de afgelopen week reviewen en vooruitkijken naar de komende periode. Als projectleider ben je eindverantwoordelijk. Op het moment dat het niet goed gaat bij een van de leden van jouw team, probeer je dat gezamenlijk op te lossen.

Welke eigenschappen moet een projectleider hebben?
Je moet kritisch zijn. Het grootste deel van het werk zal door het team gedaan worden en daar moet je ze mee helpen. Hierdoor moet je ook de juiste kritische vragen kunnen stellen op het moment dat je twijfelt of het wel goed gaat. Daarnaast moet je kunnen doordenken en vooruitdenken. Overzicht kunnen houden is ook belangrijk, je moet een teamspeler zijn omdat je samenwerkt met een team. Communicatie is daarbij van belang.

Hoe ervaar jij het werken bij VDL?
Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk. Er is veel afwisseling en ik vind het prettig hoe we hier met elkaar samenwerken. De informele sfeer die mij bij de eerste rondleiding opviel heerst er nog steeds. Iedereen behandelt elkaar met respect en dat maakt het voor mij een fijne werkomgeving.

Top