Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Marco Rine

VDL Energy Systems

" Binnen dit  familiebedrijf kunnen werken aan commerciële en maatschappelijke relevante thema’s is toch gewoon super! "

Marco Rine - VDL Energy Systems

Al heel zijn carrière is Marco bezig met innovatie en heeft hij een grote interesse in new business development. Hij heeft gewerkt in verschillende functies binnen verschillende bedrijven, van commercieel directeur tot het beginnen van een start-up. Met al deze ervaring op zak past hem geen functie beter dan Manager Business Development bij VDL Energy Systems in Hengelo. Momenteel produceert VDL Energy Systems nog compressor-, gasturbine packages en onderdelen voor de olie- en gasindustrie, maar de ambitie van het bedrijf is om een grote rol te gaan spelen in de energietransitie.

Wat houdt je werk bij VDL Energy Systems in?
“We zijn hier druk bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden van duurzame energie. En die zijn enorm. We willen nieuwe klanten en opdrachten in de markt voor energiesystemen, die bij voorkeur gerelateerd zijn aan onze huidige competenties. We ontwikkelen namelijk nieuwe product-marktcombinaties op basis van onze roterende apparatuur competenties. Dit doen we op het gebied van vier pijlers in de energiemarkt: energie opslag, brandstofcel (fuel cell) toepassingen, industriële warmtepompen en productie, distributie en opslag van waterstof. Op alle vier de pijlers hebben we collega’s zitten die op zoek zijn naar de nieuwste en beste innovaties en toepassingen, zowel binnen VDL Energy Systems als binnen VDL Groep. Het maakt het erg leuk om samen met de verschillende teams te kijken naar de mogelijkheden voor VDL en de verschillende VDL-bedrijven.”

Wat vind je het leukste aan je werk bij VDL?
“We werken aan een strategie die VDL in de breedte van het bedrijf raakt. Samen met de medewerkers van VDL Energy Systems, de directie van VDL Groep en medewerkers van andere VDL-bedrijven zijn we op zoek naar de beste manier van duurzame energievoorziening. Je voelt ook bij andere partijen dat ze voelen dat bij VDL Energy Systems nagedacht wordt over de wereld van morgen. We zijn niet alleen interessant voor universiteiten, studenten en stagiaires als werkgever en kennispartner, maar ook als samenwerkingspartner voor bouw-, verhuur- en energiebedrijven. Voor de laatste zoeken we naar oplossingen om de processen duurzamer te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan duurzame mobiele powerunits die op de bouw de zware en vervuilende aggregaten kunnen vervangen.”

Zijn er al projecten uitgekomen?
“Eén groot project waar we nu aan werken is een e-powerlijn. Dit zijn batterij-oplossingen op hele grote schaal die gebruikt kunnen worden voor energie opslag en energie aandrijving voor de stationaire maar ook voor de maritieme wereld. Het is erg leuk om te zien hoeveel mensen enthousiast worden van dit soort projecten. En om samen met een team engineers van VDL Energy Systems maar ook van andere VDL-bedrijven na te denken over de wereld van morgen. Kracht door samenwerking komt bij ons echt heel goed tot zijn recht. We krijgen heel veel vrijheid om te handelen waardoor iedereen zich erg betrokken voelt bij zijn/haar project. Als je iets goeds bedenkt of bedenkt dat iets goed is voor VDL dan krijg je ook de tijd en middelen om het uit te voeren.”

Hoe voelt het om voor een groot familiebedrijf te werken?
“VDL is een no-nonsense bedrijf zonder hiërarchie. Mensen werken hier omdat ze zich empowered voelen. Dus vanuit een intrinsieke motivatie, en dat voel je. Het verantwoordelijkheidsgevoel is groot en men is echt bereid een stapje extra te zetten. Niet omdat het je opgelegd wordt maar omdat je echt het gevoel hebt dat je  bij kan dragen aan de onderneming en aan maatschappelijke vraagstukken. In het geval van VDL Energy Systems zijn dit dus energietransitie-vraagstukken. Binnen dit  familiebedrijf kunnen werken aan commerciële en maatschappelijke relevante thema’s is toch gewoon super!

 

Top