Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

" Kracht door samenwerking” is dan ook terecht het motto van VDL "

-

Ooit begon Dennis Lepelaars als stagiair en nu, 28 jaar later, mag hij zichzelf Global Salesmanager noemen voor meerdere grote klanten van VDL ETG Projects. Hoewel hij in de tussentijd een uitstapje maakte naar andere bedrijven besloot Dennis in 2008 toch weer terug te gaan naar VDL.

Hoe ben je bij VDL terechtgekomen?
“28 jaar geleden (1993) ben ik begonnen bij VDL als stagiaire. Ik mocht samen met Frits Lavrijsen op de afdeling onderhoud een zware 400 tons pers installeren. Dat was mooi werk, maar ook een hele klus. VDL beviel mij goed en andersom. We besloten de stageperiode te verdubbelen zodat we deze klus samen konden afronden. Daarna heb ik bij verschillende andere bedrijven gewerkt om vervolgens in 2008 weer terug te keren bij VDL.”

En nu ben je Salesmanager bij VDL ETG Projects. Wat maakt je functie zo leuk?
“Het leuke van mijn functie is de variëteit van klanten en projecten. Onze klanten zitten over de hele wereld. Iedere cultuur is, acteert en reageert anders. Daar moet je een weg in zien te vinden, met het uiteindelijke doel “de realisatie” van een nieuw te ontwikkelen productielijn. We werken samen met alle andere VDL-bedrijven die ieder hun expertise hebben. Daarbij worden dan framedelen, plaatwerk en andere onderdelen geproduceerd. Samen zijn we erg trots op iedere machine die we uiteindelijk wereldwijd installeren.

“Kracht door samenwerking” is dan ook terecht het motto van VDL.

We verzorgen bij VDL ETG Projects, met een groot team, de ontwikkeling en de realisatie van grote massa productielijnen die we vervolgens waar ook ter wereld installeren. We hebben veel grote klanten zoals ESO, Kellogg, Procter & Gamble, Philips of Bosch. Verder werken we ook veel samen met onderzoeksinstituten, MKB-bedrijven en start-up’s. Omdat we een grote variatie aan klanten hebben en in een grote variatie van markten zitten is ieder nieuw project weer een uitdaging om uit te voeren.”

 

Je bent er even tussenuit geweest, wat maakte dat je toch besloot terug te komen?
“Het is erg fijn om deel uit te mogen maken van de VDL-familie. Ondanks de inmiddels grote omvang, is en blijft het absoluut een familiebedrijf. Iedereen kent iedereen, de lijnen zijn kort, bij vragen of uitdagingen zijn alle collegae makkelijk bereikbaar en staat men voor je klaar.

Er is veel ruimte jezelf verder door te ontwikkelen binnen VDL. Omdat iedereen elkaar kent, wordt je gezien en zijn ambities snel duidelijk. Vervolgens wordt er voor je gezorgd, waar mogelijk, binnen de gehele groep van inmiddels 104 bedrijven. VDL groep is financieel een erg gezond bedrijf. We leveren een zeer hoge kwaliteit. Daar staan we om bekend. Dit heeft als voordeel dat er veel vertrouwen is bij klanten en dat de drempel laag is om hun investeringen bij VDL neer te leggen.”      

Hoe zie je doorgroeien binnen VDL?
“Ooit begon ik natuurlijk als stagiair, maar door kansen te grijpen en te laten zien wat je ambities zijn ben ik in mijn huidige positie terecht gekomen. Daarnaast heb ik VDL Groep breed sinds afgelopen jaar ook een mooie taak erbij gekregen. Ik heb de eer om Jan Mollen op te volgen in zijn standmanagers-rol op internationale beurzen. VDL Groep neemt jaarlijks deel aan beurzen geregeld vanuit het hoofdkantoor. Als standmanager ben je het aanspreekpunt voor klanten, collega’s en relaties en denk je mee over het totaalplaatje op de beurs. Erg leuk om te doen en een hele eer om Jan op te mogen volgen.”

Top