Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Pascale

VDL ETG Almelo

" Er werken veel jonge mensen bij VDL ETG Almelo en dat sprak me erg aan. "

Pascale - VDL ETG Almelo

Tijdens haar bezoek aan de bedrijvendagen in Twente had ze twee stands die ze zeker wilde bezoeken en één daarvan was die van VDL. Na een gesprek had ze meteen een goed gevoel en een kennismakingsgesprek bij VDL ETG Almelo volgde. Nu is Pascale Klaas (26 jaar) factory engineer bij VDL ETG Almelo.

Pascale: “Er werken veel jonge mensen bij VDL ETG Almelo en dat sprak me erg aan. Ik werk zelf in een jong team, maar over de hele locatie lopen er veel jonge mensen rond. Daarnaast vind ik het heel interessant dat VDL erg bezig is met innoveren en verbeteren. Deze dynamische omgeving maakte onder andere dat ik voor deze baan koos.”

Technisch aanspreekpunt
Pascale is naast een aantal grote projecten bezig met procesoptimalisatie en werkvoorbereidingen. Ze is het technisch aanspreekpunt  als er iets misgaat en daarbij werkt ze  aan verschillende projecten. “Iedere dag is weer een nieuwe uitdaging. Je weet ’s ochtends niet hoe je dag gaat lopen en dat houdt het spannend. Als aanspreekpunt moet je zorgen dat er niks mis gaat en als dat zo is, ga ik op zoek naar de beste oplossing.”

Verpakkingsproject
“Naast mijn gewone werkzaamheden werk ik aaneen aantal wat grotere projecten. Het eerste project waar ik mee startte was het inrichten van een nieuwe ruimte waarin we onze producten voor de klant verpakken. We maken een heleboel modules voor de machines van ASML. Nadat onze klant de eisen voor verpakking van de producten hadden aangescherpt, heb ik onderzocht  hoe de ruimte hiervoor ingericht moest worden. Dit was een zeer specifiek project want de eisen liggen heel hoog. Zo wordt het aantal stofdeeltjes (aantal is enkelvoud) in de verpakking steeds lager. Daarnaast ben ik met de cleanroom monteurs om de tafel gegaan om te kijken wat zij nodig hebben. Van dit project werd ik meteen projectleider en kreeg ik de verantwoordelijkheid. Zowel de monteurs als ik moesten wel even wennen aan de nieuwe ruimte om de modules goed te verpakken, maar uiteindelijk zijn we samen tot een mooi eindresultaat gekomen.”

Top