Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Mayke

VDL ETG Almelo

" Het is erg leuk om te merken dat je een steeds betere band ,met elkaar krijgt. "

Mayke - VDL ETG Almelo

Mayke Schutte (25 jaar) mocht na haar studie, Technische Bedrijfskunde aan de universiteit Twente, meteen meewerken aan een geheel vernieuwde miniload bij VDL ETG Almelo. Dit project is niet alleen nieuw voor een schoolverlater maar ook voor de VDL-bedrijven. Een mooie uitdaging, maar ook wel een hele verantwoordelijkheid!

Toen Mayke VDL tegenkwam op de Bedrijvendagen Twente klikte het direct. “De laagdrempelige cultuur sprak me erg aan. Daarnaast merkte ik dat er veel jonge mensen werken en er veel gedaan wordt op het gebied van ontwikkeling en innovatie”, vertelt Mayke. In februari bezocht Mayke de bedrijvenbeurs om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt voor als ze haar diploma zou krijgen. “Het klikte meteen toen ik bij de VDL stand kwam en nog geen week later kon ik op gesprek komen. Niet veel later tekende ik mijn  contract.”

Uitdagende functie
Om vanuit de schoolbanken meteen aan de slag te kunnen, vond Mayke erg fijn. “Bij VDL ETG Almelo sta ik voor mooie uitdagingen en heb ik veel verantwoordelijkheden gekregen. Eén van de dingen waar ik aan meewerk is het geheel vernieuwde magazijn. Om de logistieke processen te optimaliseren werk ik samen met mijn collega aan een uniek systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat verschillende onderdelen via kranen verzameld worden. De producten worden gepakt uit verschillende bakken die allemaal gelabeld zijn. Uiteindelijk zijn het maar liefst  20.000 bakken waar mee gewerkt wordt. Een kraan leest de labels op de bakken  en kan daardoor de producten  verzamelen. Door de implementatie van het systeem zal het personeel in de fabriek efficiënter ingezet kunnen worden en is het minder foutgevoelig.”

 

Afwisseling
Mayke heeft veel eigen inbreng in de ontwikkeling van het systeem. “Voor VDL is dit nieuwe magazijnsysteem vooruitstrevend. Ik ben de schakel tussen de medewerkers in de fabriek en de systeemontwikkelaar. We spreken de medewerkers die uiteindelijk met het systeem gaan werken en kijken samen met de systeemontwikkelaar naar de beste oplossing. Hier moet ik echt mijn helikopterview inzetten en kijken naar het grotere plaatje. De afwisseling van de plannen op mijn computer uitwerken en het implementeren in het magazijn vind ik erg leuk. De magazijnmedewerker moet uiteindelijk tevreden zijn met het systeem, dus ik loop regelmatig een rondje. Het is erg leuk om te merken dat je daardoor een steeds betere band krijgt. Daarnaast moet je mij niet de hele dag op een stoel zetten.”

Persoonlijke ontwikkeling
Na haar opleiding wilde Mayke  zich blijven ontwikkelen. Niet alleen in haar vak, maar ook in haar persoonlijke ontwikkeling. Daarom is ze bij VDL ETG Almelo begonnen met een cursus Professional Development. “Ik was erg blij toen ik hoorde dat ik mee mocht doen aan de cursus. Ik heb hier niet alleen collega’s op een andere manier door leren kennen, maar leer er ook erg veel van. We krijgen onder andere lessen in time management en gedragsprofielen, waardoor je op een hele andere manier naar jezelf gaat kijken. Het is erg interessant en leerzaam. Binnen VDL is gelukkig veel ruimte voor ontwikkeling. Ik zit sinds dit jaar ook in het bestuur van YVE, Young VDL Employees, waarbij ik activiteiten organiseer voor de jongeren binnen VDL ETG. Zo komen we bij andere VDL-bedrijven of organiseren we workshops of een etentje om elkaar op een informele manier te leren kennen en kennis te delen.”

Jong bedrijf
Bij VDL ETG Almelo werkt Mayke in een jong team. “De gemiddelde leeftijd ligt vrij laag bij VDL ETG Almelo. Dit maakt het erg gezellig op kantoor. Ondanks dat VDL ETG Almelo een groot bedrijf is, hangt er een informele open sfeer. Men staat open voor eigen initiatief en er is ruimte voor verbetering. Natuurlijk werken er ook mensen met erg veel ervaring, waar ik van kan leren. Ik werk vaak in teams samen met verschillende afdelingen en merk dat ik bij iedereen heel makkelijk binnenloop. Ik heb het erg naar mijn zin bij VDL en kijk uit naar de uitdagingen die op mijn pad zullen komen.”

“Je moet mij niet de hele dag op een stoel zetten.”

Top