Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Angelique Culiffo

VDL Parree

" Ik zit lekker in mijn vel en dus ook in mijn functie. "

Angelique Culiffo - VDL Parree

Als 17-jarige kwam Angelique Cilluffo in dienst bij VDL Parree in Sevenum. Ze kwam op de metaalafdeling te werken, dat een onderdeel is van dit Limburgse bedrijf. VDL Parree maakt met name kunststofonderdelen voor de automotive industrie. Angelique vertelt over haar loopbaan bij VDL.

Interne doorstroom
“In 1999 startte ik als gedetacheerde op de metaalafdeling. Na een aantal jaar maakte ik de overstap naar de montage en hield ik mij bezig met de assemblage van kunststofproducten. Na vijf jaar startte ik in het magazijn, waar ik na enkele maanden weer doorstroomde naar expeditie. Ik heb zelfs een korte uitstap gedaan naar de kunststofafdeling als heftruckchauffeuse. Nu werk ik alweer een tijd in de expeditie. Ik vind het echt heel fijn om op deze afdeling te werken. We werken in een dagdienstritme, dat bevalt me erg goed. Soms ervaar ik ook nog de voordelen van mijn vele functies. Zo ken ik, vanuit mijn assemblagetijd, nog alle productnummers uit mijn hoofd, wat soms weer van pas komt in mijn huidige functie.”

Team
Na het bekleden van diverse functies bij verschillende afdelingen, werkt Angelique als teamleider logistiek. Hoe bevalt dat? “Ik ben nu verantwoordelijk voor de expeditie. Als er iets is, dan ben ik het aanspreekpunt. Maar verder voel ik me niet echt de leider, we hebben een heel gelijkwaardig en zelfsturend team. En mocht het nodig zijn, dan vullen we elkaar goed aan en helpen we elkaar goed. Als teamleider is het handig dat ik een bepaalde natuurlijke drive heb om onze producten op tijd klaar te hebben voor verzending. Ik streef er altijd naar om alles op tijd en netjes af te handelen. Ik zit lekker in mijn vel en dus ook in mijn functie.”

Een doorsnee dag
“Iedere dag is voor mij een nieuwe uitdaging om alle producten verzendklaar te hebben in de expeditie. De vrachtbrieven moeten worden gemaakt en de benodigde vrachtmeters reken ik uit. Tot slot schakel ik met de transporteur. En als het even kan, dan zit ik achter de producten aan. Je kunt wel stellen dat ik gedreven ben om alle producten op tijd verzendklaar te hebben”, glimlacht Angelique bescheiden. “Je loopt al gauw een flink aantal kilometers hier; op een doorsnee dag wel vijf tot tien. Ik vind het fijn om zo veel te lopen. Ook ’s avonds na het werk, wandel ik graag nog een grote ronde buiten met mijn hond.”

Sfeer
Wanneer Angelique een collega treft in de wandelgangen, schakelt ze moeiteloos over naar het Limburgs. “Ik kom uit Blerick, het gaat vanzelf dat we hier onderling overschakelen naar het Limburgs. Ik heb er zelf geen erg meer in. Er heerst hier een goede sfeeronder de collega’s, erg fijn om hier onderdeel van uit te maken.”

Top