Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Laurie Wevers

VDL ETG Almelo

" Ik vind het fijn dat er doorgroeimogelijkheden zijn "

Laurie Wevers - VDL ETG Almelo

De uit Enschede afkomstige Laurie Wevers (30) is twee jaar geleden van start gegaan bij VDL ETG Almelo. Via VDL heeft ze een BBL opleiding niveau 3 kunnen volgen en is ze nu bezig met de BBL opleiding niveau 4 tot verspaningstechnoloog. Aangezien ze zich als vrouw in een mannenwereldje bevindt, heeft Laurie zeker geleerd om haar mannetje te staan.  

Na het afronden van de havo (richting Natuur en Techniek) heeft ze aan het mbo de opleiding tot facilitair leidinggevende afgerond. Laurie is heel erg veel in de techniek bezig geweest, en heeft voordat ze van start is gegaan bij VDL ook bij verschillende andere bedrijven in de techniek gewerkt. Hier kwam ze er achter dat het werken met machines haar heel erg goed ligt. Dit wilde ze dan ook graag blijven doen, dus via een informatieavond van VDL is Laurie bij VDL terecht gekomen. “De combinatie tussen programmeren en het uiteindelijke product zien, is iets wat ik bij eerdere functies mistte. Bij VDL ben ik daar de afgelopen twee jaar mee bezig geweest en die combinatie is juist heel leuk.”

Werkzaamheden
Laurie startte bij VDL ETG Almelo met een interne verspaningsopleiding. Hierin heeft ze werkstukjes gemaakt en is ze in aanraking gekomen met het verspanen, materialen verwerken en mallen maken, zodat ze het vak optimaal leert kennen. Na het meelopen bij alle machines kon ze haar voorkeur van machine doorgeven. Zodoende werkt ze nu een aantal weken bij een machine genaamd Matec 50HV, met een planningsprogramma genaamd Soflex. Dit is een machine die de planning van de producten doorvoert. Voor het bedrijf is nog heel veel te leren binnen deze machine met Soflex; daarin hoopt ze een steentje bij te dragen.

Mannenwereldje
Laurie: “Ik moet zeggen, in het begin was alles even nieuw en eng, maar ik ben goed ontvangen binnen het mannenwereldje. Het werk is me dan ook heel goed bevallen. VDL is een heel ondersteunend bedrijf en biedt mogelijkheid tot het volgen van een opleiding. Ook als je vragen hebt voor interne cursussen en dergelijke, krijg je daar goed antwoord op. Mijn collega’s zijn supermannen om mee samen te werken! Ze nemen de tijd voor me om alles netjes uit te leggen, daar ben ik ook wel heel blij mee. Het motto van VDL ‘kracht door samenwerking’ merk je dan ook. Mannen zijn heel direct, dat vind ik heel prettig.”

Drieklauw…
Om terug te komen op het werkstukje, Laurie heeft als werkstuk een Drieklauw gemaakt, de naam is afgeleid van de drie klauwtjes bovenop, die het product aanspannen. Op deze gemaakte Drieklauw is ze ontzettend trots (zie foto). “Het in tweevoud gemaakte werkstuk, heeft een mooi plekje gekregen bij mij thuis en op het kantoor van VDL ETG Almelo in de vitrinekast.” Zelf geeft ze aan dat ze door deze opdracht heel veel dingen heeft geleerd die ze kan toepassen op de werkvloer. Zo heeft ze het frezen in het algemeen geleerd, hoe je moet werken met een CAD-CAM programma, en hoe het werkt om bewegende delen goed met elkaar samen te laten werken.

Al met al, bevalt het Laurie uitstekend bij VDL ETG Almelo. Haar toekomst ziet ze dan ook voor zich bij dit mooie bedrijf. “Ik vind het fijn dat er doorgroeimogelijkheden zijn. Dan kan ik later nog doorgroeien tot programmeur!”

Top