Vrijheid om te innoveren

Je werkt met de nieuwste softwaresystemen en ontwikkelt mee aan de nieuwste technologieën op het gebied van o.a. industriële automatisering, de hightech machinebouw en e-mobility. We staan open voor jouw ideeën!

Uitdaging en diversiteit

Wij denken niet in hokjes, maar werken samen in multidisciplinaire teams aan nieuwe technische oplossingen waarbij je een brede verantwoordelijkheid krijgt. Dit biedt jou veel uitdaging en diversiteit in je functie als software engineer bij VDL.

Doorgroeimogelijkheden

Door de grote mate van vrijheid en zelfstandigheid bij VDL, krijg je de kans om je zowel in de breedte als in de diepte te ontwikkelen.

Familiecultuur

VDL Groep is één van de grootste familiebedrijven van Nederland met 95 bedrijven wereldwijd. Binnen onze open, directe informele werksfeer voel jij je direct thuis.

Over VDL Software Engineers

Ben jij iemand die houdt van technische uitdagingen, afwisseling in je werk en graag samenwerkt in multidisciplinaire teams aan de ontwikkeling van hightech componenten, producten en machines? Dan ben je bij ons aan het goede adres!


Als software engineer bij VDL kun je veel kanten op. Vanwege onze diversiteit in bedrijven en markten hebben wij mogelijkheden voor software engineers, systeem engineers, lead engineers en software architecten. Of dat nu is op het gebied van industriële automatisering (o.a. PLC-besturingssystemen Siemens, Rockwell) waarbij motion control en machinebesturing van servo’s centraal staan. Of voor de productie van hightech machinebouw, waarbij gewerkt wordt met embedded software zoals C+, C++ en C# voor de ontwikkeling en optimalisatie van onze systemen voor de chipmachine industrie.


Daarnaast zijn we Europees marktleider op het gebied van elektrische openbaarvervoerbussen, waarbij we niet alleen de productie van bussen verzorgen maar als systeemleverancier de klant ook voorzien van laadinfrastructuur, installatie en projectmanagement. We willen onze positie in elektrificatie van heavy-duty voertuigen (e-truck, automatisch geleide voertuigen) verder uit te bouwen. Daarbij staan autonoom rijden en connectiviteit centraal en wordt er gebruik gemaakt van softwaresystemen zoals Matlab Simulink en Lynix voor o.a. systeemintegraties en energiemodellering.

Onze 15 actuele vacatures als Software Engineer

Vacatures voor Software Engineers op de kaart