Benieuwd naar onze events? Klik hier! 

Ontwikkeling en productie waferhandler voor ASML

De software engineers bij VDL Enabling Technologies Group (VDL ETG) werken samen in multidiscplinaire teams aan de verdere ontwikkeling van de waferhandler module voor de chipmachine van ASML. De waferhandler is onderdeel van een groter systeem dat wafers produceert voor de semiconductorindustrie (o.a. voor chips in je smartphone). Dit project kenmerkt zich door hightech geproduceerde componenten (op de nanometer nauwkeurig) met de bijbehorende software om de module perfect te laten werken. Het mooie is dat je hetgeen je ontwikkelt ook direct terugziet in de fabriek.

Specificaties van het project
Klant: ASML
Afdeling: VDL ETG Technology & Development bestaat uit de volgende afdelingen:
* Project Management
* Mechanical Engineering
* Mechatronic Engineering
* Physics and Production Technology
* Electronics Engineering
* Software Engineering
Software: C, C++, Phython, C# op Linux, Sun Solaris, VxWorks 

Jouw rol als software engineer bij VDL ETG 
Als software engineer werk je nauw samen met collega's van onze vestigingen in Eindhoven, Almelo, Zwitserland, USA, China en Singapore. In multidisciplinaire teams werk je aan de verdere doorontwikkeling van onder andere de waferhandler. De technieken die in dit project worden gebruikt, kunnen ook worden toegepast voor andere klanten van VDL ETG bijvoorbeeld voor de productie van analytische apparatuur, de medische industrie en science & technology. Binnen VDL ETG werken we met verschillende rollen van software engineers.

Voor dit project is een groep van Software Engineers bezig met het ontwikkelen en onderhouden van de besturingssoftware van de waferhandler. Naast deze ontwikkel- en onderhoudstaken zijn zij ook bezig met de analyse van de reguliere softwarecyclus, het ontwerp, implementatie, testen en implementatie daarvan. We werken volgens de agile methode (scrum). Nadat deze cyclus is voltooid, volgt een formele oplevering van de software.

De Software Project Leader is leidend in de ontwikkeling en communicatie met alle interne- en externe stakeholders. Hij/zij houdt zich bezig met het maken van planningen, het toebedelen van de juiste taken, het volgen van het proces en uiteindelijk de oplevering van het product volgens de juiste voorwaarden en kwaliteit.

Als Software Architect ben je verantwoordelijk voor de complete software roadmap van het project. Deze ligt uiteraard in lijn met de roadmap voor de verdere doorontwikkeling van de complete waferhandler module. Nieuwe ontwikkelingen moeten in lijn liggen met deze roadmap en alle ontwikkelings- en onderhoudsbehoeften sluiten aan op eerdere versies van software updates.

Bekijk de ervaringen van Gerrit Oosterhuis en Joost Lobbezoo bij VDL ETG:

     

Jouw toekomstige uitdagingen als software engineer bij VDL ETG
* Verdere ontwikkeling en ondersteuning van de roadmap voor de waferhandler
* Behouden en verbeteren van de betrouwbaarheid van de software voor de waferhandler
* Implementeren van verbeteringen voor de prestaties van de waferhandler

VDL ETG Technology & Development
Word jij graag uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen? Om producten te ontwikkelen op het randje van het maakbare? Dan past VDL ETG T&D perfect bij jou! Met een team van 200 enthousiaste en gedreven collega’s ontwikkelen we complexe en innovatieve mechatronische modules en systemen. In je werk lever je een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van hightech apparatuur voor computerchips, het bestrijden van ziekten, het onderzoeken van het heelal en het begrijpen van details in cellen en moleculen. Dat doe je voor verschillende internationale klanten in de halfgeleiderindustrie (semiconductor), analytische, science, solar, led, medische en aerospace industrie.

Werken bij VDL ETG T&D betekent veel vrijheid en diversiteit. We bieden je technische uitdagingen op het gebied van engineering en projectmanagement met specialisaties in elektronica, mechatronica, software en fysica. In multidisciplinaire teams werk je samen met de klant, ontwikkeling en productie in binnen- en buitenland. Hierbij krijg je alle kansen om jouw resultaatgerichte aanpak te tonen door de grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid in je functie. VDL ETG is een unieke werkgever door de combinatie van engineering en hightech productiefaciliteiten onder één dak, een informele en open werksfeer en doorgroeimogelijkheden in onze locaties in Eindhoven, Almelo, Trübbach (Zwitserland), Suzhou (China), Singapore en Fremont (USA). Ben jij iemand die van aanpakken houdt? Een techneut in hart en nieren? Word dan onze nieuwe collega! 

Top