Claudia Weick - VDL Agrotech

Claudia Weick (27) is sinds september 2015 werkzaam bij VDL Agrotech als sales manager RescueCare / Pig equipment. Een hele uitdaging volgens Claudia: “Ik reis de hele wereld rond. Zo ben ik de ene dag op een boerderij in Taiwan, de andere dag op kantoor in Eindhoven. Ik zit hier wel op mijn plek!”


Liefde voor dieren
De liefde voor dieren begon bij Claudia al op jonge leeftijd. Claudia: “Mijn oom had een eigen boerderij en als bijbaantje heb ik geiten gemolken. Niet het typische bijbaantje onder jongeren”, grapt ze. “Als kind wilde ik graag in een dierentuin werken. Een studie op de HAS Hogeschool in Den Bosch was dan ook geen onlogische keuze voor Claudia. Tijdens de opleiding begon ze zich meer en meer te verdiepen in de veehouderij, uiteindelijk is ze afgestudeerd in vakken gericht op de varkenshouderij.

 

Doorgroeien
Daarna is Claudia begonnen bij Vewi Techniek, een bedrijf dat zich bezig houdt met drinksystemen in de varkenshouderij. “Ik was daar het manusje van alles. Ik deed binnen-  en buitendienst, administratie, communicatie, inkoop en meer. Leuk voor een tijdje, maar ik was wel toe aan iets anders. Ik wilde liever bij een groter bedrijf werken. Ik besloot deeltijd werktuigbouwkunde te gaan studeren. Bij een deeltijdstudie moet je werken in een richting waar je de kennis meteen kunt toepassen. Toen er bij VDL Agrotech een vacature vrijkwam heb ik meteen gesolliciteerd. Ik werd het helaas niet, maar werd later gebeld of ik alsnog in een andere functie wilde komen werken. Ik kwam terecht op de verkoop binnendienst waar ik een jaar gewerkt heb. Vervolgens heb ik de functie projectengineer vervuld en ben ik een beetje in mijn huidige functie sales manager gerold. Dit doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds. Toch wel grappig dat ik dan van de drinksystemen bij Vewi naar de voedersystemen bij VDL Agrotech ben gegaan. Ik vind het erg leuk om in de agrarische sector en dan met name de varkenshouderij actief te zijn.”

 

Functie
Binnen VDL Agrotech focust Claudia zich op het RescueCare systeem: het door VDL Agrotech ontwikkelde complete automatische voedersysteem voor biggen. Hierbij krijgen pasgeboren biggen 24 uur per dag  automatisch vers vloeibaar voedsel. “Dit is helemaal mijn ding. Ik reis de hele wereld over om deel te nemen aan beurzen, nieuwe klanten te bezoeken en bij bestaande klanten te checken of alles goed gaat. Dit gaat van Taiwan tot Italië. Het blijft een echte mannenwereld, ik moet dan altijd wel lachen als klanten op een beurs denken dat ik de koffiedame ben. Ik kan je ook wel wat meer vertellen over ons varkensvoedersysteem zeg ik dan.”

 

Andere culturen

Claudia: “Het leuke aspect aan deze baan is het internationale karakter en nieuwe mensen leren kennen. Verschillende verkoopstrategieën zijn daarin een must, in elk land werkt het verkopen weer anders. Zo moet je de ene klant heel technisch benaderen, moet je je bij een andere klant zes keer opnieuw bewijzen of heb je een klant waar je met één gesprek  uiteindelijk ook je doel bereikt. Ik word steeds beter in alle verschillende verkoopstrategieën”, vertelt ze trots.

 

Cultuur proeven
En hoe is het om na het bezoeken van klanten in andere landen te slapen en te eten? Claudia: “Ik kom op zoveel plekken en leer zoveel mensen kennen. Ik eet met de locals bij heerlijke restaurants. Zo stond ik ineens in Taiwan op een nachtmarkt met een varkensknokkel. Dat werd me toch wel iets te veel. Genoeg varkens voor mij zo, haha. Soms is het vele reizen en slapen op verschillende plekken wel vermoeiend. Verder ben ik gemiddeld één week per maand van huis. Toch is het wel erg leuk om mijn vriend dan te vertellen wat ik allemaal heb meegemaakt.”

 

Klein en groot
Claudia: “Het mooie aan VDL is dat het eigenlijk een klein en groot bedrijf in één is. VDL Agrotech bestaat uit 60 man, aan de andere kant zijn we als VDL Groep groot en werken we veel samen met andere VDL- bedrijven zoals VDL Kunststoffen, VDL Systems en VDL Technics. Dit biedt ontzettend veel mogelijkheden. Iets wat ik soms in mijn vorige baan miste.”

 

Toekomstdromen
“Graag zou ik het eerste vrouwelijke directielid willen worden bij VDL. Ik weet niet of dit gaat lukken, maar we gaan het zien, haha! ”Voorlopig zie ik binnen VDL Agrotech nog veel kansen, we hebben een ontzettend leuk jong team met veel ideeën. Nog altijd groeit de wereldbevolking en daarbij de behoefte aan dierlijk voedsel iedere dag. Op het gebied van verkoop is er dus nog veel te doen.”

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.