Het COSTART Project - VDL Enabling Transport Solutions

VDL Enabling Transport Solutions werkt binnen verschillende (EU) projecten aan innovatieve oplossingen voor de elektrische stadsbus waar jij als software engineer aan mee zult werken. Binnen deze projecten werkt VDL ETS samen met vele hoogwaardige internationale partners. Een voorbeeld hiervan het COSTART Project.

 

De maatschappij wordt steeds duurzamer en schoner. De conventionele vervuilende stadsbus past daarom steeds minder in het huidige straatbeeld. Dit leidt voor de stadsbus tot de overgang van conventionele aandrijflijnen (dieselmotor) naar alternatieve aandrijvingen (hybride en elektrisch). Deze ontwikkeling in het openbaar vervoer schept elke dag nieuwe uitdagingen met betrekking tot het klimatiseren van de bus. Binnen het COSTART project focust VDL zich met enkele andere internationale partners op het wegnemen van de hindernissen voor de implementatie van elektrische stadsbussen in het openbaarvervoer met betrekking tot het klimaatsysteem van de bus. Waar de dieselmotor de restwarmte leverde voor verwarmen, ontbreekt deze warmtebron bij de elektrische aandrijving. Duurzame warmte moet dus geleverd worden door middel van elektrische energie (batterij). Een energie effici├źntste oplossingen is een warmtepomp.

Binnen het COSTART Project worden daarom simulatiemodellen ontwikkeld van de componenten, voertuig en vloot. Met deze modellen worden lay-out studies uitgevoerd voor een verbeterd klimaatsysteem. Verder worden de modellen gebruikt voor de control ontwikkeling van het klimaatsysteem. Deze nieuwe control strategie├źn en systemen worden vervolgens uitgewerkt door onze software engineer waarna ze uitgebreid zullen worden beproefd.

Klik hier voor meer informatie

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.