Het EVERLASTING Project - VDL Enabling Transport Solutions

VDL Enabling Transport Solutions werkt binnen verschillende (EU) projecten aan innovatieve oplossingen voor de elektrische stadsbus waar jij als software engineer aan mee kunt werken. Binnen deze projecten werkt VDL ETS samen met vele hoogwaardige internationale partners. Een voorbeeld hiervan is het EVERLASTING Project.
 

Dit project heeft twee pijlers. Als eerste wordt er binnen dit project gewerkt aan de ontwikkeling van een nauwkeuriger en gestandaardiseerd batterijmonitoring en managementsysteem voor het verbeteren van de betrouwbaarheid, levensduur en veiligheid van Lithium-ion batterijen. Dit maakt het mogelijk om het batterijgedrag te voorspellen onder alle omstandigheden. Daardoor kan over de volledige levensduur van de batterij proactief en effectief management gedaan worden. Dit leidt tot een hogere betrouwbaarheid en veiligheid bij het gebruik van de batterij, waardoor problemen worden voorkomen in plaats van beperkt.

De tweede pijler van het project richt zich op een verbeterd begrip van de interactie van de batterij met het voertuig. Hiervoor worden simulatiemodellen op component, voertuig en vloot niveau ontwikkeld. Hiermee willen wij een accuratere reikwijdte voorspelling mogelijk maken om alle zorgen bij de chauffeur over de reikwijdte weg te nemen. Verder worden de modellen gebruikt voor control ontwikkeling t.b.v. range optimalisatie (om de kosten van het gebruik van de bus omlaag te brengen). Deze controls worden vervolgens via ons modelbased software platform verwerkt in de software van de bus. Hardware-in-the-loop (HIL) en software-in-the-loop (SIL) simulations worden gebruikt voor het beproeven van deze control strategieën en software.

Klik hier voor meer informatie over dit project

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.