HBO-duaal

Ben jij klaar met je HAVO of VWO opleiding (profiel Natuur & Techniek) en wil je direct aan de slag, maar ook een HBO-diploma behalen? Of heb je je studie MBO niveau 4 afgerond en wil je graag verder leren? Dat kan bij VDL. VDL Groep biedt een vierjarige HBO bachelor opleiding Engineering en Werktuigbouwkunde. Deze opleiding wordt verzorgd door Fontys Hogescholen. 

 

HBO duaal opleiding Engineering en Werktuigbouwkunde

Wat houdt de opleiding in? Je gaat als hbo’er in opleiding aan het werk bij één van de VDL-bedrijven. Bijvoorbeeld als (junior) engineer, werkvoorbereider, planner, software engineer, etc. 
Je krijgt een fulltime leer-arbeidsovereenkomst bij VDL voor het eerste jaar van de opleiding, de propedeuse. Dat betekent je vier dagen werkt en één dag in de week les hebt in het bedrijf. Daarnaast ben je ongeveer een halve dag per week buiten het werk bezig met de opleiding. Je bent verantwoordelijk voor je eigen leerproces. Op de werkvloer word je ondersteund door een begeleider van VDL. Na het eerste jaar besluit je, samen met VDL en Fontys, of het traject wordt voortgezet naar het tweede jaar.  

 

Wat zijn de voordelen voor jou? 

 • Werken en leren in de praktijk: je gaat direct aan de slag met de praktijk en werkt
  volwaardig mee in het bedrijf. Hierdoor is er veel aandacht voor toepassing van de theorie
  in de praktijk en doe je veel werkervaring op
 • Kleinschalig en betrokken: doordat de groepsgrootte klein is (maximaal 12 mensen) krijg je veel persoonlijke begeleiding
 • Praktijkgerichte toetsing: de toetsing is gericht op toepasbare resultaten in de praktijk
 • Docenten uit de praktijk leren je de kneepjes van het vak
 • VDL betaalt je opleiding 
 • Gedurende de opleiding krijg je salaris
 • Na 4 jaar mag je jezelf Bachelor of Science noemen en heb je een volwaardige HBO opleiding Werktuigbouwkunde op zak. Uiteraard is het de bedoeling dat je dan bij VDL in vaste dienst komt. 

 

Interesse? 

Wil je je opgeven voor deze HBO duaal opleiding Engineering en Werktuigbouwkunde? 
Vul dan het contactformulier in. 

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.