Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Software Architect

Software Architect

 • Eindhoven
 • Engineering
 • Software Engineering
 • Bachelor
 • Master
 • Permanent Employment
 • VDL ETG Projects

This vacancy is no longer available

Sta jij te popelen om je software expertise toe te passen en eventueel verder te ontwikkelen? Wil jij onderdeel zijn van een organisatie die zich richt op industriële bedrijfsmechanisatie projecten, waarbij je verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling tot en met de installatie bij de klant? Dan zou de vacature Software Architect bij VDL ETG Projects de perfecte volgende stap in je carrière kunnen zijn!

Software Architect

De functie

Als Software Architect bij VDL ETG Projects ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de Software specificatie en architectuur voor diverse internationale bedrijfsmechanisatie projecten in een variëteit van markten. Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van de besturingstrategie, het uitwerken daarvan inclusief het (laten) schrijven van de software, het simuleren en testen van de SW tijdens het aanlopen van de machine en/of productielijn, zowel bij VDL als op locatie bij een klant. Je bent verantwoordelijk voor de risicoanalyse. Per processtap weeg je de mogelijkheden, je kwalificeert en kwantificeert deze en verwerkt deze in een risico matrix.

Het profiel

Je beschikt over een HBO of WO diploma in de richting van Industriële Automatisering.

Daarnaast heb je minimaal 10 jaar relevante werkervaring op gebied van internationale industriële automatisering met PLC kennis, bij voorkeur van verschillende fabrikanten. Je bezit algemeen technisch-wetenschappelijke basiskennis en programmeerkennis in hogere programmeertalen zoals C++ en C#. Affiniteit met motion en vision strekt tot de aanbeveling.

Andere belangrijke kenmerken voor het vervullen van de functie Mechatronisch Systeem Architect zijn:

 • Je bent een teamspeler.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in de interne organisatie als naar de klant.
 • Je bent in staat snel te schakelen, hebt analytische vaardigheden en hebt als het nodig is een helicopterview.
 • Je bent bereid om internationaal te reizen. (Ongeveer 4 tot 6 keer per jaar.)

Wij bieden 

 • Je bent onderdeel van het internationale, industriële familiebedrijf VDL Groep, waar continuïteit hoog in het vaandel staat.
 • Samenwerken op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden en goede doorgroeimogelijkheden.

Solliciteren?

Is je interesse gewekt en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Solliciteer dan via de ‘Ik wil solliciteren’ knop. Gelieve een CV en beknopte motivatie toe te voegen waarom juist deze rol je interesse heeft. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Corporate Recruitment; Ellen Op Heij, via 040-2925066.

Het bedrijf

VDL ETG Projects is een turnkey leverancier voor de ontwikkeling, fabricage, bouw en wereldwijde installatie van mechatronische productiemachines. Wij bieden in een verscheidenheid aan markten onze competenties en service aan voor de uitrol van projecten met een herhalingskarakter en eenmalige projecten. Op basis van een uitdaging zetten we creatieve ideeën om in oplossingen door de ontwikkeling van machines met een technologisch karakter, die zeker de wensen van onze klanten vervullen.


VDL ETG Projects focusseert zich op haar klanten, technologieën, markten en zakenrelaties welke potentieel kunnen leiden tot strategische partnerrelaties met groeipotentie voor alle betrokken partijen. Een open en constructieve project aanpak, door intensieve samenwerking met de klant gebaseerd op vertrouwen, en de constante levering van kwaliteit, zijn voor VDL ETG Projects essentiële elementen gedurende de lange termijn relatie met haar klanten. Hou jij van variatie in je werk en technische uitdagingen binnen een open en informele werksfeer? Ga dan met ons de uitdaging aan!

Top