Lees hier hoe wij omgaan met solliciteren tijdens de coronacrisis

Safety Engineer (Technology Engineer Safety)

Safety Engineer (Technology Engineer Safety)

 • Breda
 • Engineering
 • Quality
 • Software Engineering
 • Bachelor
 • Permanent Employment
 • VDL Steelweld

This vacancy is no longer available

Ben jij een kei in Integrale Veiligheid en vind je productie automatisering en/of voertuigtechniek interessant? VDL Steelweld biedt jou de kans om je te specialiseren in dit vakgebied!

Safety Engineer (Technology Engineer Safety)

Als Technology Engineer Safety ondersteun en adviseer je het projectteam op het gebied van CE, Machinerichtlijn, normen, klantspecificaties en veiligheid, om te zorgen dat er een veilig eindproduct aan de klant wordt geleverd. Je beoordeelt samen met het projectteam of de constructie, processen en werkzaamheden veilig en volgens de richtlijnen en normen zijn ingericht. Tevens coördineer je de risicobeoordelingen, veiligheidsconcepten en het opzetten van FMEA´s en 8D’s. Samen met je collega’s ben je het aanspreekpunt binnen de organisatie met betrekking tot machineveiligheid.

Jouw profiel:

 • HBO-opleiding Integrale Veiligheid met interesse voor productieautomatisering / voertuigtechniek of een HBO-opleiding Werktuigbouwkunde, Electrotechniek of Mechatronica met interesse voor machineveiligheid;
 • Pro actieve houding;
 • Communicatief sterk en een organisatorisch talent;
 • Beschikt over analytisch inzicht;
 •  5 of meer jaar werkervaring in vergelijkbaar vakgebied.

Wij bieden:

VDL Steelweld is onderdeel van het internationaal, industrieel familiebedrijf VDL Groep, waar continuïteit hoog in het vaandel staat. Samenwerking op een professionele manier in een informele, no-nonsense omgeving waar open communicatie de boventoon voert. We bieden een goede werkomgeving, waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.

Interesse?

Is je interesse gewekt en voldoe je aan het profiel? Dan ontvangen we graag je cv en motivatie voor deze vacature! Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Het bedrijf:

Heb jij een passie voor techniek en interesse in een baan in de auto-industrie? Heb jij je altijd al afgevraagd hoe een auto gemaakt wordt en hoeveel robots hiervoor nodig zijn? Dan zijn we op zoek naar jou! VDL Steelweld is een vooraanstaand leverancier van o.a. Jaguar Land Rover, Ford, Volvo en BMW. Wij leveren hen gerobotiseerde productieautomatiseringssystemen die we bedacht en ontwikkeld hebben om zo efficient mogelijk auto's in elkaar te zetten. Bij VDL Steelweld werk je in een hightech dynamisch bedrijf met een internationaal karakter. Het hoofdkantoor is gevestigd in Breda. Daarnaast zijn er ook vestigingen in Duitsland, Engeland, Zweden, Roemenie, China, India en Amerika. Niet alleen worden de productielijnen van bekende automerken bij ons uitgedacht en op locatie geïnstalleerd, maar we ontwikkelen en assembleren ook special products zoals Automatisch Geleide Voertuigen (AGV's), havenwagens die rijden zonder bestuurder, en de reuzenradcapsules voor het New York Wheel. Wij bieden jou dan ook uitdagingen op allerlei niveaus, waarbij je te maken krijgt met een breed scala aan handlings-, assemblage- en verbindingstechnieken voor uiteenlopende industriele toepassingen. Word jij onze nieuwe collega?

Top