Vivian Noordzij - VDL Fibertech Industries

Vivian Noordzij werkt bijna een jaar bij VDL Fibertech Industries. Via een detacheringsbureau (zijstroom) is zij hier terechtgekomen. Al jong wist ze dat ze in de techniek werkzaam wilde zijn, en uiteindelijk is dat haar ook gelukt.

 

Wat is je achtergrond?
“Na de middelbare school heb ik twee jaar een opleiding gevolgd voor horeca ondernemer/manager en tijdens deze opleiding heb ik ook een hotelstage gelopen. Ik kwam er gedurende deze stage achter dat ik hiermee niet verder wilde. Maar de vraag was: ‘Wat dan?’ Mijn familie twijfelde of een baan in de techniek wel bij mij zou passen. Toen ben ik de opleiding voor onderwijsassistent gaan volgen. Toch bleef de liefde voor techniek. Omdat ik ook graag een hbo opleiding wilde gaan volgen, had ik mij aangemeld voor werktuigbouwkunde. Helaas bleek de test voor wiskunde te lastig. Ik wist het even niet meer en heb rustig de tijd genomen om te kijken wat ik wilde.”

 

En toen kwam je bij VDL Fibertech Industries terecht?
“Ja klopt. Ik ben bij enkele detacheringsbureaus binnengelopen en heb gewoon gezegd: “Ik wil graag in de techniek werken, maar ik kom er niet tussen”. Uiteindelijk ben ik via een detacheringsbureau bij VDL Fibertech Industries terechtgekomen. Ik kon daar een opleiding gaan volgen en zo praktijk en theorie combineren. Binnen twee dagen was het geregeld. In die twee dagen heb ik testen moeten doen en gesprekken gevoerd met begeleiders van het detacheringsbureau. Daarna heb ik een sollicitatiegesprek gevoerd met zowel de bedrijfsleider als de voorman van VDL Fibertech Industries. Ik was bang dat ik het niet zou worden, omdat ik nog geen ervaring had, maar het tegendeel bleek waar. Ik was zelfs de eerste die ze wilden omdat ik enthousiast was en van aanpakken wist. En nu werk ik er al bijna een jaar.“

 

Hoe ziet de opleiding eruit?
“Iedere donderdag krijg ik tot 12.00 uur les bij VDL FIbertech Industries. Daarna heb ik tot 16.00 uur de tijd om opdrachten te maken. De overige vier dagen in de week werk ik gewoon. Voor mij een perfecte afwisseling. Een mooie combinatie hoor, dat werken en leren, en je verdient er ook nog geld mee. En thuis hoef ik ook geen huiswerk meer te maken.”

 

Wat wil je na de opleiding gaan doen?
“De opleiding duurt twee jaar en na afloop ben je proces operator. Ik ben nog steeds heel enthousiast, want er liggen zo veel kansen. Dat vind ik fijn. Je kunt alles worden wat je
wilt, als je er zelf maar voor openstaat. In de toekomst wil ik ooit wel meer de leidinggevende kant op of engineer worden. Maar voorlopig blijf ik lekker hier op deze functie.
Gelukkig zijn mijn collega’s ook erg tevreden over mij.”

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.