Bart Verhoef - VDL Weweler

In de wereld van techniek vindt continu ontwikkeling plaats. Zo ook bij VDL. Hoewel Bart Verhoef op zijn achttiende liever wilde gaan werken dan leren, zag hij tijdens zijn werk bij VDL Weweler in dat het belangrijk is om jezelf te blijven ontwikkelen. Hij besloot via VDL Weweler de hbo-opleidingTechnische Bedrijfskunde aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen te volgen.
 

Hoe ben je bij VDL Weweler terechtgekomen?
“In het eindexamenjaar van de havo ben ik gestopt met school. Al snel kwam ik tot het inzicht dat stoppen toch niet de meest verstandigste keuze was. Ik ging op zoek naar een studie, maar moest die wel zelf bekostigen. Het was immers mijn eigen besluit om mijn school niet af te maken. Een bbl-opleiding leek me daarom de beste optie. Op internet zag ik dat je bij VDL Weweler VAPROopleidingen (opleidingen voor operators) kon volgen en vond techniek altijd al interessant. Na een  sollicitatiegesprek en intredetoets startte ik met VAPRO B, deze opleiding is gelijk aan mbo niveau 3. Dit deed ik in combinatie met werken in de dagdienst en later in de ploegendienst.”

Waarom heb je besloten om nog een hbo-opleiding te volgen?
“De functie die ik nu uitoefen, doe ik met veel plezier en ik heb daarbij ook veel verantwoordelijkheden. Ik weet echter van mezelf dat ik er op een gegeven moment geen uitdaging meer kan uithalen. Tevens ontwikkelt VDL Weweler zich steeds sneller en daarom vind ik het belangrijk verder te leren om beter te kunnen inspelen op eventuele kansen die zich later binnen het bedrijf mogelijk gaan voordoen. De vraag was alleen wat ik nu precies wilde gaan doen. Ik vind techniek interessant, maar naar bedrijfskundige processen en soortgelijke zaken gaat mijn interesse nog meer uit. Zo kwam ik bij de deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde en stapte ik met dit idee naar mijn leidinggevende. Die vond de opleiding een investering zowel in mezelf als in VDL. Voor de opleiding ga ik één dag in de week naar school en werk ik 40 uur aan de lijn. De rest van de studie doe ik in mijn eigen tijd: voor of na werktijd.”

Hoe ervaar je de combinatie werken en leren?
“Het is zeker pittig. Het werken in ploegendienst en vooral de nachtdiensten zijn soms best zwaar. Naast mijn fulltime baan moet ik namelijk nog 30 uur aan mijn studie besteden. Hierdoor heb ik in totaal een 70-urige werkweek. Maar ik weet waar ik naartoe wil en dat daarvoor de opleiding nodig is, dus ik zet door. Ik wil niet ingehaald worden door de ontwikkeling van techniek!”

 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Plaats je CV, of meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt.